sätt att identifiera och behandla ett barns öroninflammation

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-04-17
Öroninfektioner, eller "öroninflammation", är ganska vanligt bland små barn. Här är hur man känner igen tecken, och vad du gör om du tror att ditt barn har en infektion

Du behöver:. .
Alvedon


en
Lyssna på ditt barn: Om han är cranky och har svårt att sova, eller får du veta att han är i smärta "speciellt efter ett kall" att överväga möjligheten att en öroninfektion
2
. . Håll utkik efter feber, nästäppa eller kräkningar i vissa fall
3
Tänk sömn och utfodring mönster:. . Om ditt barn är fortfarande ett barn, får han inte glad liggande, eller kan diar annorlunda när han sjuksköterskor.
4.
Watch för vätska eller pus tömning från ditt barns öra. Detta kan tyda på en brusten trumhinna.
5.
Besök läkare omedelbart om du tror att ditt barn har en öroninfektion. Hon kommer förmodligen att förskriva en 10-dagars kurs av antibiotika, plus minst ett uppföljningsbesök.
6.
Delta i uppföljande besök. Detta är särskilt viktigt eftersom många öroninflammationer inte klara upp efter en enda kurs av antibiotika.
7.
Fråga doktorn om förebyggande åtgärder om ditt barn får återkommande öroninflammationer. En del läkare kommer att förskriva låga doser av antibiotika eller rör öra till att förebygga och behandla täta öroninfektioner.
8.
Ge ditt barn några barn paracetamol eller andra smärtstillande medel som godkänts av din läkare eller apotekspersonal om han är i svår smärta

tips och varningar


 • Nurse ditt barn så länge som möjligt. ammas har betydligt färre öroninflammationer än Formel-fed spädbarn.
 • flöde eller sjuksköterska barnet i upprätt eller delvis upprätt läge om möjligt bidra till att minska trycket på trumhinnan.
 • Försök att kontrollera allergener i ditt hem. Detta kan minska risken för öroninflammation.
 • aldrig ignorera en eventuell öroninfektion. Om den inte behandlas kan det leda till kirurgiska ingrepp eller ens hörselnedsättning.
 • alltid vara säker på att ditt barn tar hela kursen av antibiotika, även om hans symtom klara upp efter bara en dag eller så.


 • Previous:hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan Next:hur man ska behandla ett barns diarré

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla ett barns diarré
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
 • sätt att identifiera och behandla ett barns öroninflammation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com