Hur fungerar det reproduktiva systemet att fungera ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-05-22
Reproduktionen är den anatomiska organ och processer för att skapa avkomma av en art . Hos människor och andra däggdjur , innebär detta den kvinnliga äggceller och hennes könsorgan och manliga spermier och hans könsorgan . Kopiering uppstår när två typer av könsceller ( manliga spermier och kvinnans ägg eller ägg ) möts i den kvinnliga kroppen

kvinnliga reproduktiva systemet

Den kvinnliga är född med alla sina ägg eller ägg förvaras i hennes äggstockar vid födseln ( hon har två äggstockar-en på vardera sidan av sin kropp ) . Varje hona ägg innehåller moderns DNA eller ärftliga gener att göra en ny människa . Äggen kommer att stanna i hennes äggstockar tills hon börjar menstruera runt 10 års ålder till 16. Varje månad under hennes menstruationscykel , ett ägg eller två kommer att frigöra från en äggstock och resa ner i äggledaren som väntar på att befruktas av en manlig spermie . Om det inte befruktas kommer ägget lämnar hennes kropp med hennes menstruation , eller period , cirka 10 dagar senare .

mannens reproduktiva system

Efter en manlig når könsmognad , någonstans mellan år 12 och 16 , kommer hans testiklar börjar producera miljontals spermier . Nya spermier hela tiden skapas i hela mannens leverne spermier innehåller DNA från fadern , redo att föras vidare till en ny människa .

Gödsling

Om det är en hona ägg tillgängliga under tiden för samlag Kan reproduktion av en ny människa uppstå . Under samlag den manliga utsläpp miljoner spermier per utlösning i den kvinnliga vagina. The spermier flytta från slidan , genom den kvinnliga livmoderhalsen , upp genom livmodern och ut i kvinnliga äggledaren för att leta efter ägget . Alla spermier driva upp mot ägget , men i de flesta fall bara en spermie kommer att kunna öppna den .

Cell Division

Ägget är nu befruktas och kallas zygot . Den zygot innehåller 46 kromosomer (hälften av DNA från kvinnans ägg och hälften av DNA från den manliga spermier ) var och en innehåller genetiska markörer för att skapa den nya människan . Den zygot färdas ner den kvinnliga äggledaren och implantat sig på väggen i hennes livmoder . Den zygot delar sig många gånger tills det blir ett embryo och sedan ett foster .

Utveckling Baby

Fostret stannar i livmodern för ca 40 veckor , där den växer som den får näring från moderns blod via moderkakan . Moderkakan är en slang fäst från moderns livmoder väggen , till barnets navel öppning . Vid ungefär 40 veckor barnets huvud pressar på den kvinnliga livmoderhalsen , som är längst ner i livmodern , och processen för födelse börjar .

Previous:nothing Next:Mirena ius vs paraguard koppar spiral

Relaterade artiklar


 • risker för vasektomi
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med protein
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin B
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin A
 • hur man ska behandla ett barns diarré
 • mat för att öka spermieproduktionen
 • cystit blåskatarr
 • hur förklarar man en kateter till ett barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com