Kan man bli gravid med oregelbunden mens ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-05-31
Graviditet kan inträffa när ett ägg möter spermie i en kvinnas reproduktiva systemet . I allmänhet , i syfte att för en kvinna bli gravid måste hon vara ägglossning . Ägglossningen sker när ett ägg frigörs från kvinnans äggstock . Om en kvinna är bara ägglossning sällan hon fortfarande kan ha möjlighet att bli gravid via konstgjord väg

Så kontrollerar du ägglossning

En kvinna kan inte bli gravid om hon inte har ägglossning . En kvinna kan fortfarande menstruerar och har ägg även om hon har oregelbunden mens . Hon kan få henne tid men kommer inte att uppleva en hormonell ökning varje månad . Ett bra sätt att kontrollera om ägglossning är att använda en färdig ägglossning förutsägelse eller kartlägga din temperaturer varje månad . En ägglossning förutsägelse kit kommer att få rader som blir mörkare när du närmar dig ägglossning . När ägglossningen har inträffat de linjer kommer att bli mycket svagare eller försvinner helt .

Ta din temperatur så fort du vaknar varje dag . Om du ser en temperatur hoppa i mitten av månaden kan detta tyda på ägglossningen har inträffat. Temperaturen bör ligga på 97,5 eller under för att indikera före ägglossning . Post ägglossning temperaturer bör klättra minst två tiondelar av en grad .

tar Clomid

Clomid är ett fertilitet läkemedel som tas från tre till fem dagar under den tidiga delen av kvinnans menstruationscykel. Clomid kan inducera ägglossning hos kvinnor som inte menstruerar regelbundet . En kvinna kan ta Clomid i ökande doser för att stimulera äggstockarna att producera ägg . Clomid bör endast tas under överinseende av en gynekolog . Biverkningar kan vara värmevallningar, huvudvärk och humörsvängningar. Undvik att ta Clomid om du är över 40 .

En IUI

Använd en IUI . Initialerna IUI står för intrauterin insemination . En IUI är ett förfarande där en kvinna tar fertilitetspreparat för att stimulera äggstockarna såsom Clomid eller Pergonal . När ägglossningen har påbörjats och visat via ultraljud och blodkontroll, är hennes partnerns sperma samlas, sköljs och placeras i hennes livmoder via en kateter. Hon kan då bli gravid .

IVF

vitro-fertilisering ( IVF) är ett förfarande där en kvinna tar fertilitet droger under en tidsperiod som 10 dagar . Den fertilitetsläkemedel stimulera äggstockarna att producera flera ägg . När hon har producerat mogna ägg ( bekräftas via ultraljud övervakning och blod arbete för att leta efter stigande hormonnivåer ) , äggen skördas och befruktas i ett laboratorium med sin partner spermier . En eller flera embryon placeras sedan tillbaka i hennes kropp via guidade ultraljud . De embryon kan förvandlas till en hel mandatperiod graviditet .

Donor Ägg

Ett annat alternativ för dem som upplever oregelbunden menstruation är äggdonation . Äggdonation sker via en IVF- förfarande . Den äggdonator tar fertilitet droger under en period då till exempel tio dagar att producera flera ägg . Äggen sedan skördas från givarens kropp , blandat med spermier från sin partner gödslade och . De befruktade ägg placeras tillbaka i livmodern av mottagaren via guidade ultraljud . Om mottagaren föder hon anses vara den biologiska modern till barnet . Den genetiska moder barnet anses vara den äggdonator .

Previous:nothing Next:delar av spermie

Relaterade artiklar


 • hur man gör färska barnmat i sommar
 • humant papillomvirus diagnos
 • Kan man bli gravid med oregelbunden mens ?
 • hur du skyddar ditt barns hud i utomhussporter
 • Hur vet näringsmässiga kraven för ditt barn
 • Hur vet man att ringa läkaren om ditt barn eller barn är sjukt
 • genitala vårtor diagnos
 • icke hormonella preventivmetoder
 • hur man ska behandla foten smärta hos barn
 • hur man utför hjärt-lungräddning på barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com