delar av spermie

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-05-30
Ser ungefär som en särskilt fett -headed mask eller kanske en enbent bläckfisk , har den mänskliga spermie tre , olika delar och två strukturer som kräver särskild beskrivning . De viktigaste delarna är huvudet , mitten och svans , medan de delar som förtjänar mer än en översiktlig granskning är håller akrosomen och mitokondrierna

Head

Chefen för en mänsklig spermie består av en övre hälften ( en håller akrosomen ) och en nedre hälften som kombineras för att täcka och skydda kärnan som innehåller kromosomerna . De kapselformade chef för spermie innehåller också vilja gel-liknande material som kallas cytoplasma som stöder kärnan .

håller akrosomen

håller akrosomen innehåller matsmältningsenzymer som hjälper till att bryta ner cellväggen av kvinnans ägg , eller ägg , och tillåta implantation . De enzymer hyaluronidas och acrosin blir aktiva när en spermie kommer i kontakt med det som kallas den ZP3 receptor på utsidan av ägget . För att säkerställa de enzymer träffa sitt mål , en del av håller akrosomen bildar en sug-kopp -liknande struktur mot ägget .

Nucleus /Kromosomer

spermiens kärna innehåller 23 manlig kromosomuppsättning . Efter implantation , den manliga kromosomerna kombinera med 23 kvinnliga kromosomer i ägget kärna för att bilda en ny uppsättning av kompletta mänskligt genetiskt material .

Mellanöstern /Mitokondrier

Den mittersta delen av spermier består av mitokondrierna . Beskrivs ofta som " kraftverk " av celler , mitokondrier utföra det sista steget att omvandla en enkel socker till ett ämne som kallas adenosintrifosfat eller ATP , att celler kan använda som bränsle . Mitokondrier göra ATP från en lagrad kemikalie som kallas adenosindifosfat , och verksamheten i mitokondrier kan spermierna leva i två till tre dagar utanför en mans kropp .

Tail

Även känd som en flagell , spermierna svans driver cellen genom penis , vagina och livmoder för att få cellen till ägget . Svansen rörelse är cirkulär , som en båtens propeller . Spermierna " tävlar " för implantation. Oftast bara en , om någon , kommer igenom cellväggen av ägget . En lång svans fördelar en spermie genom att låta den gå snabbare och utöva mer kraft när dess cell möter ägget .

Previous:nothing Next:genitala vårtor diagnos

Relaterade artiklar


 • Hur vet jag om jag har genital herpes ?
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för grundskolan
 • hur man gör färska barnmat på vintern
 • hur man gör färska barnmat i sommar
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • hur man identifierar om ditt barn har dyslexi
 • vad är en Nuva ring ?
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med kalcium
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med järn
 • hur man kan ge räddning andas för ett barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com