genitala vårtor diagnos

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-05-30
Genitala vårtor , orsakade av humant papillomvirus (HPV ) , är mjuka , köttiga utväxter på det anala och genitala områden för både män och kvinnor . Vanligtvis sexuellt överförbara , är cirka 500. 000 nya fall diagnostiseras varje år i USA . Beteenden som kan öka risken faktor för upphandlande denna sjukdom inkluderar inte känner en partner var smittad , tobak och alkohol , stress och flera sexuella partners . Även om en person kan ha viruset , är det möjligt vårtor kanske inte alltid fysiskt uppenbara . Den mänskliga kroppen kan bekämpa infektionen innan en fullständig utbrott av vårtor verkar

sexuellt överförbara sjukdomar

Kondylom är den vanligaste sexuellt överförbara sjukdomen och bör tas på största allvar. Mycket smittsamt och sprids genom direkt kontakt vid sex, har en enskild cirka 60 procent chans att få genitala vårtor från en enda sexuell kontakt med någon som har sjukdomen även när vårtor inte är närvarande. Cirka 500. 000 nya fall av genitala vårtor diagnostiseras varje år i USA . Kondomer bör alltid användas för att undvika upphandlande sjukdomen .

Symtom

Det är fullt möjligt för en att få HPV utan att visa några symtom . Den uppenbara fysiska tecken är blomkål-liknande utväxter på könsorganen , anus eller omgivande hud . Symptomen kan omfatta ökade flytningar , onormal vaginal blödning som inte förknippas med sin menstruation efter samlag , ökad fukt och fukt i de områden av utväxter , eller klåda på penis , pung , anala området eller vulva .

Diagnos

Det är nödvändigt att söka professionell rådgivning vid behandling av genitala vårtor . På grund av hudens känslighet i underlivet , kommer over-the-counter vårtan-borttagning mediciner orsaka svår sveda eller obehag . En läkare kommer att be patienten en rad frågor inklusive nuvarande symptom , sexuell historia och vanor , villkor medicinering , och vad mediciner , om några, tas för närvarande . En visuell fysisk undersökning kommer också att utföras .

Tentor /Tester

läkare kommer att utföra en grundlig undersökning av bäckenregionen , könsorgan , och lår . Hals och mun områden kan också undersökas. En Pap smear eller kolposkopi , som har nära inspekterar vagina och cervix för några indikationer på vårtor , kan rekommenderas. Läkaren kan belägga området med ättika-liknande lösning som gör ytan av vårtor blir vita och mer synliga . Det kan också rekommenderas att en vävnad biopsi utföras .

Behandling

Det är möjligt att kroppens immunsystem kommer att förstöra vårtor över tid kan det ta månader eller år för dem att försvinna . En person med genitala vårtor måste se en läkare som kan ordinera en lämplig behandlingsmetod . Mediciner kan vara fastställd . Kemikalier kan säkert läggas på genitala vårtor som kommer att få dem att krympa och dö . Andra behandlingar inkluderar laserkirurgi , kauterisation eller cryosurgery , som fryser vårtan och förstör vävnad med flytande kväve .

Previous:nothing Next:Vad kan stoppa din mens ?

Relaterade artiklar


 • humant papillomvirus diagnos
 • Vad kan stoppa din mens ?
 • biverkningar av Mirena
 • icke hormonella preventivmetoder
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin E
 • Hur vet näringsmässiga kraven för ditt barn
 • hur man hittar stöd för ett autistiskt barn
 • hur man utför hjärt-lungräddning på barn
 • hur man gör färska barnmat på vintern
 • sätt att identifiera och behandla ett barns öroninflammation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com