mat för att öka spermieproduktionen

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-05-17
Det finns miljontals spermier i varje tesked ejakulat . Detta kan verka som overkill , speciellt eftersom du bara behöver en att befrukta denna enda , ensamma ägg . Men Moder Natur gillar att täcka hennes baser , och högre antal spermier att se till att minst en kommer att nå ägget att uppnå graviditet . Så ju mer sperma , desto bättre . Lyckligtvis finns det sätt att öka din spermier genom att välja rätt saker

Vitamin A

Det är inte tekniskt ett livsmedel i och för sig , men det är ett viktigt näringsämne som finns i många friska erbjudanden . Livsmedel berikade med vitamin A hjälpa växa friska spermier genom att öka antalet spermier och motilitet ( aka deras hastighet ) . Sänkt fertilitet på grund av trög sperma har kopplats till A-vitamin brister hos män . Äta mat rik på vitamin A , som röd paprika, broccoli och spenat hjälper till att bekämpa detta .

C-vitamin

C-vitamin är inte bara för apelsiner . En annan viktigt näringsämne viktig för produktionen av friska spermier , C-vitamin är särskilt viktiga i deras motilitet och livskraft . C-vitamin finns i många av de livsmedel som vitamin A , som röd paprika , sötpotatis och gula grönsaker . Andra bra källor för detta vitamin är jordgubbar , kiwi och broccoli .

Zink

Zink är ett viktigt näringsämne för produktion av testosteron, som avgörande för den manliga sexlusten och spermieproduktionen. Höga halter finns i ostron , vilket kan förklara deras berömda afrodisiakum rykte . Zink kan öka spermieproduktionen och motilitet och kan hittas i många livsmedel som nötkött , havregryn och majs . När den kombineras med vissa aminosyror , t. ex. L- karnitin och L-arginin , bör zink avsevärt öka ejakulerar volym .

Lykopen

Lykopen är vad som ger vissa frukter och grönsaker, till exempel tomater och vattenmelon , deras röda färg . Det är också den vanligaste cartenoid som finns i den mänskliga kroppen och är en mycket kraftfull antioxidant som har visat sig öka spermier fertilitet . Tomater är en rik källa av lykopen , men det kan också hittas i rosa grapefrukt , papaya och röd paprika .

Acai bär

Den första egentliga mat på vår lista , är acai bär som bara finns i Amazonas i Brasilien och används i Brasilien sexuella energidrycker . En populär mat i Brasilien , har dessa små bär har använts i åratal för att bidra till ökad energi och hälsa , för att inte tala libido . Acai bär har också fått äran för att förbättra fertiliteten och övergripande spermiekvalitet .

Previous:nothing Next:preventivmetoder och teknik

Relaterade artiklar


 • hur att mata ditt barn tillräckligt med järn
 • hur man kan övervaka ett barns feber
 • Hur vet man att ringa läkaren om ditt barn eller barn är sjukt
 • hur man identifierar om ditt barn har dyslexi
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade i hans eller hennes andra år
 • hur förklarar man en kateter till ett barn
 • hur man gör färska barnmat på vintern
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för grundskolan
 • hur man kan kontrollera barnets hår för löss
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin D
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com