nordette preventivmedel biverkningar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-26
Nordette är det generiska namnet för ett p-piller som kan säljas med varumärken som Alesse , Levora , Lybrel , Portia eller Triphasil . Nordette p-piller innehåller ett syntetiskt östrogen förening som kallas etinylestradiol och ett syntetiskt gulkroppshormon kallas levonorgestrel . Som med alla p-piller , det finns både mindre och allvarliga biverkningar förknippade med användning av Nordette

mindre biverkningar

Mindre Nordette biverkningar är svullnad , ömhet i brösten , yrsel , trötthet , illamående och vaginal klåda . Medan du tar Nordette du kan uppleva förändringar i menstruationscykeln , missade perioder , eller genombrottsblödning. Vissa kvinnor upplever förändringar i deras aptit , vikt och sexlusten . Mörkfärgning av huden i ansiktet , håravfall och svårigheter med kontaktlinser är några av de mer besvärande för mindre Nordette biverkningar .

allvarliga biverkningar

Allvarliga biverkningar från Nordette användning är sällsynta men kan kräva omedelbar läkarvård . Några av de allvarliga biverkningar som förknippas med Nordette omfattar blodproppar , gulsot , hjärtinfarkt och stroke . Om du är allergisk mot någon komponent i din Nordette p-piller , kan den allergiska reaktionen orsaka andningssvårigheter begränsningar , nässelfeber och svullnad i ansiktet och munnen . Kvinnor som är äldre än 35 år och kvinnor som röker löper större risk för allvarliga Nordette biverkningar .

långsiktiga biverkningar

P-piller inte tros ha någon långsiktiga biverkningar , och studier har visat att användning inte leder till missbildningar. Efter avslutad Nordette , många kvinnor upplever post-piller amenorré , en frånvaro av menstruation , eftersom deras naturliga hormoner återanpassa sig till avsaknaden av syntetiska hormoner. Menstruation och ägglossning återuppta vanligtvis inom sex månader stoppa Nordette . Vissa kvinnor återfå fruktsamheten omedelbart efter avslutad p-piller , och de flesta kvinnor återfå fruktsamheten inom ett år .

Kontraindikationer

Kombinerade p-piller som Nordette inte rätt val för dig om du har haft blodpropp eller stroke Eller om du har diagnostiserats med en leversjukdom , diabetes eller ett hormon-relaterade cancer som bröst-eller livmodercancer . Nordette kan orsaka en ökning av blodtrycket , så kvinnor med högt blodtryck kan behöva söka en alternativ preventivmetod .

Överdosering

Nordette överdosering är möjligt , men ovanligt . Enligt produktinformationen för Levora , ett märke av Nordette preventivmedel , kan överdos orsaka illamående och blödningar , men det har inte varit allvarliga biverkningar rapporterats för Nordette överdos i antingen barn eller vuxna. Det är fortfarande en bra idé att kontakta din läkare om du eller någon du känner har tagit en överdriven mängd Nordette , i fall allvarliga biverkningar kan uppstå .

Previous:nothing Next:hem botemedel mot erektil disfunction

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla ett barn som inte kan behålla maten
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
 • hur man gör färska barnmat i sommar
 • hur man ska behandla foten smärta hos barn
 • hur du skyddar ditt barns hud i utomhussporter
 • hur man ska behandla ett barns diarré
 • hem botemedel mot erektil disfunction
 • Hur vet näringsmässiga kraven för ditt barn
 • cystit blåskatarr
 • övningar och gratis tips för att öka din penis storlek
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com