preventivmedel typer

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-31
Preventivmedel har länge varit ett samtalsämne bland högt uppsatta politiker , men faktum är att en kvinna och hennes vårdgivare är de bästa människor att fatta beslut om födelsekontroll. Liksom de flesta andra receptbelagda mediciner , det finns biverkningar med hormonella preventivmedel , men vanligtvis fördelarna överväger riskerna , och en kvinna kan få en preventivmetod anpassade till hennes behov och livsstil

Du behöver : .
recept.
Passport.
Gäller I.
D.
.
Pengar .

P-piller

godkänts av Food and Drug Administration under 1960-talet , miljoner kvinnor använder p-piller som främsta medel för preventivmedel . Under årens lopp har dosen ändras för att minska de negativa biverkningar som många kvinnor upplevt från tidiga versioner av p-piller . Med hjälp av en kombination av två hormoner som kallas östrogen och progesteron, hindrar piller kroppen från ägglossning . P-piller kommer i många former och vissa har lagt förmåner . Till exempel , förutom att förhindra graviditet , kan YAZ behandla även premenstruell dysfori och akne . Ett p-piller kallas Seasonale tillåter användaren att undertrycka menstruation och erfarenhet färre perioder .

NuvaRing

Till skillnad från p-piller , kräver NuvaRing inte dagliga underhållet för att förhindra graviditet . Denna runda , släpper flexibel ring hormonerna östrogen och progesteron efter att den sätts in i slidan en gång i månaden , den tas bort efter tre veckors kontinuerlig användning . NuvaRing eliminerar rädslan för en bortglömd piller och en kvinna har inga yttre utseende som signalerar hennes användning av NuvaRing . Men den har potential att ge användaren huvudvärk , kramper i buken och utslag , bland andra möjliga biverkningar .

orto EVRA Patch

I likhet med NuvaRing , frigör Ortho EVRA-plåstret kvinnor från behovet av en daglig oral piller . Plåstret är en vecka typ av preventivmedel som liknar ett nikotin plåster . Men istället för att släppa nikotin i kroppen , släpper det progestin och östrogen . Eftersom plåster frisätter större mängder östrogen än en vanlig p-piller , finns en ökad risk för blodpropp . Medan plåstret kan tillämpas på ett ställe på kroppen som kommer att döljas av kläder , en del kvinnor tycker att de klibbiga rester att plåstret lämnar bakom sig för att vara en olägenhet .

IUD

För dem som inte vill oroa sig för preventivmedel varje vecka eller ens varje månad , en spiral eller spiral , är lösningen . De kan pågå upp till 12 år efter det att in i livmodern av en utbildad vårdgivare . Några biverkningar är en ökning av mängden blod släpps under menstruationen eller infektion på platsen för insättning .

Spur -of -the -ögonblick Preventivmedel

Eftersom inte varje kvinna vill använda hormonella preventivmetoder Det finns preventivmedel alternativ används bara i stundens hetta . Kondomer , pessar och svampar är några sådana alternativ . Kondomer har den extra fördelen att skydda mot sexuellt överförbara sjukdomar som hepatit och HIV . Men bryter kondomer ibland . Enligt Planned Parenthood , kondomer och pessar har visat sig vara mer effektivt för att förebygga graviditet än metoder som återkallelse och spermiedödande medel , men är mindre effektiva än p-piller , plåster , spiral och NuvaRings . Ibland med hjälp av två metoder tillsammans-som p-piller och kondom-är det bästa skyddet.

Previous:nothing Next:Kan man bli gravid med oregelbunden mens ?

Relaterade artiklar


 • övningar och gratis tips för att öka din penis storlek
 • hur man gör färska barnmat i sommar
 • Mirena ius vs paraguard koppar spiral
 • vad är en Nuva ring ?
 • hur förklarar man en kateter till ett barn
 • cystit blåskatarr
 • icke hormonella preventivmetoder
 • Kan man bli gravid med oregelbunden mens ?
 • delar av spermie
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com