preventivmetoder och teknik

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-16
Preventivmedel förhindra graviditet uppstår genom olika metoder , de vanligaste av dessa är hormonmanipulering och skapar en barriär som skiljer spermier från ägg . Det finns många olika typer av preventivmedel , och val av rätt en beror på preferenser och hälsan hos individen . Personlig och religiösa övertygelser kan spela en roll i valet , liksom . Alla preventivmedel kan vara mycket effektiv , men så länge den används konsekvent och korrekt .

Du behöver :
Prescription
. Passport.
Gäller I.
D.
.
Pengar .

P-piller

En av de mest populära används preventivmedel är p-piller . Det finns flera olika typer , alla med en specifik uppsättning hormoner , men de fungerar i stort sett samma sätt --- de manipulera hormoner i kvinnans kropp för att hindra henne från att släppa ett ägg . Vissa hormon kombinationer kanske inte fungerar för alla kvinnor , så en konsultation med en läkare avgörande . P-piller måste tas dagligen och inte skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar.

Kondomer

Kondomer är tunna bitar av latex som passar bekvämt över en mans penis för att hålla hans sperma från att komma in hans sexuella partner . Kondomen fångar spermier i behållaren spetsen , och inte bara förhindrar graviditet utan också överföring av någon sjukdom . På grund av det material som kondomer är gjorda av , otillräcklig smörjning kan vara ett problem och orsaka skav och kondom misslyckande . Ett vattenbaserat glidmedel kan placeras inne i kondomen innan det på , och på utsidan en gång säkrat .

Injektioner

Injicerbara preventivmedel liknar p-piller , eftersom de manipulera hormoner i en kvinnas kropp för att förhindra ägglossning . De skiljer sig från p-piller , men i den frekvens där de behövs . Beroende på märke kan en injektion förhindra graviditet under en till tre månader . De är mer varaktig i kroppen än piller , eftersom fertiliteten kan ta allt från 6 till 24 månader för att återvända efter avslutad injektionerna . De skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar.

Kvinnlig sterilisering

Den mest permanenta formen av preventivmedel innebär kvinnlig sterilisering skärning eller binda äggledarna för att blockera dem , vilket hindrar spermier från att nå ägget . Detta är ett kirurgiskt ingrepp som är permanent , och kan inte vändas . Det skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar, och påverkar inte sexuell njutning . Till skillnad från med hormonella preventivmedel , det finns inga negativa biverkningar.

manlig sterilisering

Kvinnor är inte de enda som har en permanent metod för födelsekontroll . Manlig sterilisering , en så kallad vasektomi , innebär snipping ett rör i penis , vilket hindrar spermier från att utropade . Det finns inga biverkningar och det förfarande inte påverkar sexuell njutning , erektion eller utlösning --- det finns bara inga spermier i ejakulat . Detta förfarande , till skillnad från kvinnlig sterilisering kan motverkas framgångsrikt . Det skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar.

Previous:nothing Next:hur man gör färska barnmat i sommar

Relaterade artiklar


 • hur du skyddar ditt barns hud i utomhussporter
 • hur man ska behandla ett barns diarré
 • hur man gör färska barnmat på vintern
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med järn
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade i högstadiet
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin A
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin D
 • Hur vet näringsmässiga kraven för ditt barn
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin B
 • preventivmetoder och teknik
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com