som p-piller kan orsaka bröstförstoring ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-05-27
De syntetiska hormoner i alla p-piller , som kallas progestin , efterlikna effekterna av progesteron , ett naturligt förekommande hormon som produceras i gulkroppen , som ligger i äggstockarna . Produktionen av detta hormon ökar efter regelbunden ägglossning och under graviditet . Progestin-innehållande läkemedel som p-piller efterlikna effekterna av höga doser av detta hormon . De flesta p-piller innehåller också östrogen , ett naturligt förekommande hormon . En av biverkningarna är bröst tillväxt .

Du behöver:
Prescription
. Passport.
Gäller I.
D.
.
Pengar .

progestin och Bröstförstoring

Brösten växer i förberedelse för mjölkproduktion under graviditeten, när kroppen är översvämmad med naturligt progesteron. Progestin härma detta hormon , men inte helt . P-piller kan inte förmå amning . De kan inte heller ge bestående bröstförstoring. Brösten kommer bara vara större än sin vanliga storlek så länge som läkemedel som innehåller östrogen och gestagen tas .

Bröst ändringar

Den ökade bröst efter att ha påbörjat en behandling med p-piller är olika för varje kvinna . Vissa rapporterar endast knappt märkbar svullnad , medan andra upplever en tillväxt på över en kopp storlek. Piller kan också orsaka ökad ömhet i brösten och förändringar i bröstvårtan färg .

Viktökning

Viktökning är ett av de främsta biverkningarna av p-piller . Kroppen lägger på vikt som svar på störtfloden av progestin , vilket kan leda till en ökning av fett i bröstvävnaden . Denna styrka av denna biverkan kan minskas genom att öka motion och sänka kalori förbrukning . En del kvinnor är mer benägna att gå upp i vikt i brösten än andra kvinnor , så tar p-piller är ingen garanti för bröstförstoring genom fettinlagring.

P-piller jämfört med andra preventivmetoder

P-piller ger en stor dos av hormoner i början av varje dag som tonar ut som det metaboliseras i kroppen . Andra preventivmedel enheter som släpper ut en konstant ström av hormoner som spiraler , vaginala ringar och fläckar utsätta kroppen för mer hormoner över tid än p-piller . Detta gör att p-piller mindre effektivt till att förmå bröst tillväxt än andra långsam frisättning metoder .

piller Typer

Den vanligaste typen av p-piller , piller tillsammans innehåller både östrogen och gestagen . De är uppdelade i monofasiska , bifasisk och trefasiskt typer , som alla utsätter kroppen till ungefär samma mängd hormoner under en månad . De skiljer sig endast i denna monofasiska behandlingar innehåller samma hormon nivåer varje dag medan de andra två skift dem i antingen två eller tre faser . Annan uppsättning piller kallat minipills " bara innehåller gulkroppshormon , och som sådan inte har så stark effekt på bröst på grund av de lägre hormonnivåer . Utökade cykel p-piller innehåller högre halter av hormoner , men de får inte leda till märkbart större bröst tillväxt än kombinerade p-piller .

Previous:nothing Next:Hur vet jag om jag har genital herpes ?

Relaterade artiklar


 • hur man gör färska barnmat i sommar
 • hur man identifierar om ditt barn har dyslexi
 • hur man utför hjärt-lungräddning på barn
 • hur du skyddar ditt barns hud i utomhussporter
 • Hur vet näringsmässiga kraven för ditt barn
 • hur man ska behandla ett barns diarré
 • hur man ska behandla ett barn som inte kan behålla maten
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
 • nordette preventivmedel biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com