tonårsgraviditeter förebyggande program

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-23
A 2009 rapport i USA Today om tonårsgraviditeter visar att antalet gravida tonåringar ökade med 3 procent under 2005-2006 , den första ökningen på mer än 15 år. Medan tonårsgraviditeter räntorna har sjunkit 34 procent sedan början av 1990-talet , kommer 3 av 10 flickor i USA blivit gravid med den tid de är 20 . Ett antal program finns för att försöka förbättra denna statistik , med varierande framgång

Historia

Tonårsgraviditeter var normen i hela historien med unga flickor gifta och början barnafödande ålder så unga som 12 eller 13 år. Det ansågs naturligt biologiskt tillstånd , och tonåring födslar förbli sedvanliga stora delar av världen . Endast i de senaste 100 åren har tonåring graviditeter blivit en viktig fråga för det västerländska samhället, med USA inför höga tonåring födda jämfört med europeiska länder.

Betydelse

Olika ideologier från abstinens-bara fram och de till förmån för omfattande sexualundervisning påverka program som finns tillgängliga för att motverka tonårsgraviditeter . När tonårsgraviditeter stiger eller faller , forskare titta på de olika programmen finns att se som har haft den mest positiva effekter på tonårsgraviditeter trender .

Typer

Tonårsgraviditeter förebyggande program tillskriver vanligtvis till antingen en avhållsamhet enbart filosofi där tonåringar får lära sig att det enda sättet att förhindra graviditet är att inte ha sex eller program där avhållsamhet undervisas tillsammans med detaljerad och exakt information om preventivmedel , sexuellt överförbara sjukdomar och effektivt beslutsfattande förmåga .

Överväganden

Enligt den nationella kampanjen för att förebygga Teen och oplanerad graviditet , kroppen av forskning om effektiviteten av tonåring program graviditetsförebyggande stöder omfattande sexualundervisning program tillsammans med en rad olika metoder , såsom kön läroplanerna i skolor , teen-mentorprogram och föräldraengagemang . Ingen abstinens-bara program har angett att ha starka nivåer av framgång i att förhindra tonårsgraviditeter , trots att ett program har ansetts vara framgångsrika i att försena sexuell aktivitet.

Fördelar

A 2006 forskningsrapport av Saul Hoffman , Ph D. , fann att tonårsgraviditet kostar skattebetalarna över $ 9100000000 varje år . Hoffmans rapport visade också att tonårsgraviditeter är kopplad till en rad negativa effekter för mödrar och barn , inklusive högre fängslande räntor , avgifter fattigdom och frekvens av fosterhem . Genom att förbättra tonårsgraviditeter priser kan samhället skörda ekonomiska och sociologiska belöningar .

Previous:nothing Next:Hur fungerar det reproduktiva systemet att fungera ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan kontrollera barnets hår för löss
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
 • hur man gör färska barnmat på vintern
 • hur man identifierar om ditt barn har dyslexi
 • hur man kan övervaka ett barns feber
 • hur man ska behandla ett barns diarré
 • hur förklarar man en kateter till ett barn
 • risker för vasektomi
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin B
 • Mirena ius vs paraguard koppar spiral
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com