vad är en Nuva ring ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-05-25
NuvaRing är varumärket på preventivmedel p-ring , en flexibel , plastring som frisätter hormoner när de sätts in i slidan . Ringen är en effektiv , praktisk och lätt att återställa form av preventivmedel . Förutom att förebygga graviditet , erbjuder NuvaRing några ytterligare fördelar. Som med alla hormonella preventivmetoder kan NuvaRing orsaka biverkningar men använder NuvaRing anses vara säkra för de flesta kvinnor

Du behöver : .
recept
Passport.
Gäller I.
D.
.
Pengar .

Så fungerar det

som centrum för Unga kvinnors hälsa stater är NuvaRing en kombination preventivmedel , vilket innebär att den innehåller hormonerna östrogen och gestagen . När den släpps in i slidan , dessa hormoner förhindra graviditet genom att undertrycka ägglossning och förtjockning en kvinnas livmoderhalsen . Ringen placeras i slidan för de tre första veckorna av menstruationscykeln och tas ut under den fjärde veckan . Efter sju dagar utan ringen , är en ny ring sätts in i slidan för att starta nästa cykel .

Effektivitet

Enligt Planned Parenthood , kommer färre än en av 100 kvinnor blir gravida under ett år om de alltid använder NuvaRing korrekt . Om NuvaRing inte alltid används korrekt kommer cirka åtta av 100 kvinnor blir gravida under ett år med hjälp av NuvaRing .

Ytterligare fördelar

Enligt American College of obstetriker och gynekologer , NuvaRing erbjuder några av de fördelar som annan kombination preventivmetoder såsom p-plåster . Kvinnor som använder NuvaRing ofta njuta av lättare och mer regelbundna perioder och minskad mensvärk . NuvaRing minskar också risken för äggstockscancer och livmodercancer och bäckenben inflammatorisk sjukdom . I den osannolika händelsen att graviditet uppstår under användning av NuvaRing är graviditeten mindre sannolikt att ett utomkvedshavandeskap.

biverkningar

Enligt Planned Parenthood , den vanligaste biverkningarna av NuvaRing är blödningar mellan perioderna , ömhet i brösten Och illamående och kräkningar . De flesta kvinnor som får dessa biverkningar tycker att de avtar inom två till tre månader efter det NuvaRing . Hos vissa kvinnor kan preventivmedel ringen också orsaka vaginal irritation , infektion eller ansvarsfrihet . De hormoner i NuvaRing kan också förändra din sexuella lust . Även NuvaRing anses vara säker , med NuvaRing har en lätt ökad risk att drabbas av allvarliga problem såsom hjärtinfarkt , stroke eller blodpropp .

hur man får det

som centrum för Unga kvinnors hälsa stater , NuvaRing är endast tillgänglig med ett recept . Eftersom en släkthistoria av vissa sjukdomstillstånd kan öka risken för allvarliga biverkningar kommer din läkare avgöra om NuvaRing är ett säkert preventivmedel alternativ för dig. När din läkare skriver ut ditt recept, kan du plocka upp NuvaRing på apoteket .

Previous:nothing Next:biverkningar av Mirena

Relaterade artiklar


 • vad är en Nuva ring ?
 • tonårsgraviditeter förebyggande program
 • Hur fungerar det reproduktiva systemet att fungera ?
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade i hans eller hennes andra år
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin A
 • hur man kan övervaka ett barns feber
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
 • cystit blåskatarr
 • hur man identifierar om ditt barn har dyslexi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com