Definitionen av det reproduktiva systemet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-15
Livet börjar när ett enda ägg och en enda spermie kombinera . Från första dagen av befruktningen , var en genetisk plan på plats som så småningom skulle utgöra det reproduktiva systemet. Detta system gör kvinnor och män för att producera egna barn

Vad är det reproduktiva systemet ?

Det reproduktiva systemet är en grupp av organ som finns i både män och kvinnor . Ingår i detta system är könsspecifik könsorgan ( vagina med kvinnor , penis hos män ) , liksom på många olika organ som samverkar för att nå ett gemensamt mål : att fortplanta sig.

Funktion

De funktioner i det reproduktiva systemet innefattar samlag , upphetsning , menstruationscykeln , pubertet , ägglossning och graviditet . För män producerar det reproduktiva systemet spermier och för att producera de hormoner som behövs för att upprätthålla systemet . För kvinnor hanterar det reproduktiva systemet allt som rör graviditet från menstruation till ägglossning och även födelse . Det producerar också hormoner .

kvinnliga anatomin

Den kvinnliga reproduktiva systemet omfattar äggstockarna , äggledarna , livmodern , cervix och vagina . Dessutom ingår den blygdläpparna , labia minor , Bartholins körtlar och klitoris . Äggstockarna lagra och frigöra ägg varje cykel samt producerar hormoner . Äggledarna så att ägget frigörs för att resa från äggstocken till livmodern . Livmodern är där det befruktade ägget att fästa och utvecklas under en graviditet . Längst ned i livmodern är livmoderhalsen , som är en liten öppning som gör att menstruationsblodet att avsluta och spermier att komma in i livmodern . Livmoderhalsen är också den struktur som vidgar under förlossningen. Slidan är kanalen som förbinder utsidan av kroppen till livmoderhalsen. Detta är också känd som förlossningskanalen .

manliga anatomin

Den manliga reproduktiva systemet omfattar penis , pungen, testiklar , bitestiklar , sädesledaren , ejaculatorius , urinrör , sädesblåsor , prostata och andra körtlar . Penis är det organ som används i samlag . Spermier är utvisas till slutet av penis när hanen når orgasm . Pungen är påsen av huden som är bosatt under penis och håller testiklarna . Testiklarna producera hormonet testosteron och även producera spermier . En unik struktur inom det manliga reproduktiva systemet som inte ingår i det kvinnliga reproduktiva systemet (även om båda könen har samma struktur ) är urinröret . Urinröret är röret som gör att urinen att lämna kroppen från urinblåsan . Men eftersom detta rör även tillåter spermier att lämna kroppen under orgasm , är denna struktur betraktas som en medlem av det manliga reproduktiva systemet .

Vanliga problem

reproduktiva systemet i både män och kvinnor kan ha en mängd problem Såsom sjukdomar . Ett vanligt problem mellan de två könen är sexuellt överförbara sjukdomar , såsom genital herpes och hiv . Dessa sjukdomar kan påverka den sexuella hälsan och även det allmänna tillståndet för den smittade personen .

Previous:nothing Next:Hur länge kan jag vänta med att ta plan B ?

Relaterade artiklar


 • Kan man bli gravid med pre - cum ?
 • hur man hittar stöd för ett autistiskt barn
 • Hur vet jag när jag har ägglossning ?
 • som p-piller kan orsaka bröstförstoring ?
 • Hur många gånger kan du ta plan B ?
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • hur man kan övervaka ett barns feber
 • är HPV-vaccination dåligt ?
 • delar av spermie
 • nordette preventivmedel biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com