är HPV-vaccination dåligt ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-12
I juni 2006 rekommenderade nationella rådgivande kommittén för immuniseringspraxis att flickor i åldrarna 11 och 12 vaccineras mot underlivet humant papillomvirus (HPV ) , en sexuellt överförbar sjukdom som är känd för att orsaka de flesta fall av livmoderhalscancer och kondylom . Har dock enligt experter på MayoClinic. com har bara 25 procent av kvinnorna fick mycket vaccin som kan skydda dem mot en livshotande sjukdom . Detta tyder på att unga kvinnor ryggar tillbaka från vaccineringar och föräldrar kan se HPV-vaccination som " dåliga " för deras döttrar .

Vad är HPV -vaccin ?

HPV -vaccin ges i en serie på tre skott under en period av sex månader . Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar rutinmässig vaccination av flickor mellan 11 och 12, och rekommenderar också att flickor och kvinnor i åldern 13 till 26 få HPV-vaccination . Flickor behöver inte vara sexuellt aktiv när inokuleras . I själva verket kan det vaccin utvidga skyddet mot HPV -infektioner i framtiden , då flickorna är redo att börja ha sex .

Hur fungerar det HPV-vaccinering hjälpa mig ?

Vissa typer av HPV är låg risk och kan helt enkelt orsaka genitala vårtor, medan andra riskgrupper HPV är associerat med en ökad risk att få livmoderhalscancer. Även om HPV -vaccin skyddar kvinnor mot bara fyra virustyper , de som de skyddar mot är ganska hög profil . Dessa är HPV 16 och 18, som orsakar 70 procent av livmoderhalscancer nationellt . De andra två är HPV 6 och 11 , vilket resulterar i 90 procent av fallen av genitala vårtor i både män och kvinnor .

Risker och biverkningar

HPV-vaccination inte innehåller en levande virus , så det kan inte orsaka HPV . Enligt MayoClinic. com , ingen har rapporterat några allvarliga biverkningar från att ha fått vaccination , andra än smärta och rodnad vid injektionsstället. Vissa kvinnor uppger att de känner lite trött efter att få injektionen , som om de har en ljus fall av influensa eller förkylning.

ursäkter för att inte få Immuniserade

Medicinska experter , såsom de på MayoClinic. com , kan bara förmoda till varför fler flickor och kvinnor inte får den HPV-vaccination . Några av de möjliga orsaker kan brist på kunskap om hur farliga HPV- virus kan vara-vissa tjejer är omedvetna om att det kan orsaka cancer . Dessutom kan kvinnor tvekar att få HPV- vaccination på grund av de olägenheter , det vill säga flera besök inneboende i serien av injektioner . Vad mer är vaccinationen dyrt för dem som inte har sjukförsäkring som täcker det . Enligt en feb 2008 Newsweek rapport var den totala kostnaden för vaccination runt $ 360

HPV-vaccinering . moraliska innebörden

En annan orsak unga kvinnor inte får den HPV-vaccination är att antingen de eller deras föräldrar associera den med sexuell promiskuitet och kan även rädda för att få vaccinet kommer att uppmuntra sexuellt aktivitet . Medan HPV är vanligare hos dem med olika kön , helt enkelt därför att de är mer benägna att utsättas för någon med viruset , ger HPV inte särskilt gynnar dem som leva i celibat tills äktenskapet . Även en tjej som förblir kysk tills hennes bröllopsdag kan få HPV från en ny make om han är smittad med viruset .

Previous:nothing Next:symptom på hypogonadism

Relaterade artiklar


 • läkemedel som används för tillfällig kemisk kastrering
 • orto EVRA : s biverkningar jämfört med andra p-piller
 • nordette preventivmedel biverkningar
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med järn
 • risker för vasektomi
 • mat för att öka spermieproduktionen
 • Vad kan stoppa din mens ?
 • biverkningar av Mirena
 • hur man kan kontrollera barnets hår för löss
 • klimakteriet klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com