Varför är en cellprov given ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-29

Standard Test

En cellprov är en standard test ges till kvinnor . Ges av läkare , barnmorskor eller läkare sjuksköterska innebär ett cellprov swabbing insidan av en kvinnas livmoderhalsen att samla ett vävnadsprov .
Detta prov utvärderas för eventuella avvikelser . Livmoderhalscancer är den största risken och sexuellt överförbara sjukdomar såsom humant papillomvirus (HPV ) kan upptäckas genom ett cellprov .

hur ofta?

De flesta läkare rekommenderar en Pap vart tredje år om du inte testat för en STD eller livmoderhalscancer. Om du får en rapport om eventuella oegentligheter , kan din läkare rekommendera att få en Pap var sjätte månad. Om du testar positivt för HPV , kan din läkare rekommendera att öva säker sex endast med STD-fri sexuell partner och att stärka immunförsvaret .
Om sex månader är det möjligt att testa negativt om du följer stegen ovan . Tanken är att få en Pap minst vart tredje år kommer att dyka upp några sjukdomar eller tecken på cancer .

Är det smärtsamt ?

Det tar bara några minuter och kräver inte narkos eller dra några blodprover . Istället är en kvinna patient få en klänning att byta till . Hon instrueras att sitta på undersökningsbordet och placera fötterna på två fotstöd på vardera sidan av bordet .
En metall speculum , en medicinteknisk produkt skall införas i slidan och ett medicinskt verktyg är svabbas att samla in celler från livmoderhalsen .
svabbar förfarandet är hur vävnader fångas och testas senare vid ett laboratorium för patologi .

vem som ska få en Pap ?

Varje kvinna som har blivit sexuellt aktiva ska få en Pap-test . Om en kvinna har haft oskyddat samlag ( inte använda kondom eller har sex med partners som inte testas för sexuellt överförbara sjukdomar ) , är hon sannolikt har fler riskfaktorer för att utsättas för HIV , aids och andra sexuellt överförbara sjukdomar .
Återigen är det möjligt att vända vissa sexuellt överförbara sjukdomar , såsom HPV , så testats positivt för man bör inte avskräcka dig från att söka lämplig medicinsk vård .
Platser som Planned Parenthood tillhandahålla gratis eller till mycket låg kostnad cellprov och andra sexuella visningar hälsa för de flesta människor som kvalificerar sig. Kontrollera med vårdcentralen i din stad som politiken kan variera .

Previous:nothing Next:naturligt sätt att förbättra kvinnans fertilitet

Relaterade artiklar


 • är HPV-vaccination dåligt ?
 • stänkblödning efter preventivmedel
 • preventivmetoder och teknik
 • vad är en Nuva ring ?
 • nordette preventivmedel biverkningar
 • Definitionen av impotenta
 • preventivmedel förfaranden
 • sätt att identifiera och behandla ett barns öroninflammation
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • hur förklarar man en kateter till ett barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com