Yasmin vs Yaz preventivmedel

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-07
Yaz och Yasmin är den nya vågen i olika typer av preventivmedel. De innehåller samma dos av två hormoner och båda marknadsförs för att lindra symtomen av PMDD . De har liknande biverkningar och båda verkar också behandla akne hos unga kvinnor . Om det tas på rätt sätt , de båda erbjuder en 99 procent chans att förhindra graviditet genom att förhindra ägglossning . Som med tar någon typ av läkemedel bör kvinnor alltid konsultera sin läkare för den typ av p-piller som är rätt för dem

Typer

Både Yasmin och Yaz är kombinerade p-piller . De använder en kombination av hormoner drospirenon och etinylestradiol . De verkar på en monofasiska cykel ( i motsats till andra piller som är bifasisk och trifasisk ) . Detta innebär att aktiva piller alla innehåller samma dos av hormoner . Inaktiva piller är fattas när du är på din period för att hålla dig att komma ihåg att ta dina piller .

Tidsplan

Yasmin är en 28-p-piller . Det finns 21 aktiva tabletter och sju piller placebo . Denna typ förutsätter en 28-dagars cykel där du har din mens den sista veckan i fyra veckor . Yaz marknader idén om kortare perioder . Även om det fungerar på en 28- dagars cykel , det finns 24 aktiva tabletter och bara fyra piller placebo , därmed reglera kvinna till en kortare period sikt .

Betydelse

Med båda dessa p-piller , mens ska vara lättare , så de är ofta rekommenderas för kvinnor som lider av ovanligt tunga perioder med kraftig blödning . De rekommenderas också för kvinnor att behandla akne . Kombinationen av hormoner i Yaz och Yasmin lindrar vissa obehagliga biverkningar som ofta förknippas med din månatliga cykel . De har en urindrivande effekt , så kvinnorna inte får den uppblåsthet , vätskeretention och viktökning .

Fördelar

Yaz och Yasmin har båda godkänts av Federal Drug Administration att mildra de känslor och symptom i samband med PMDD . I en studie Yaz " förbättrades både fysiska och känslomässiga symptom på PMDD , inklusive relationer , arbetets produktivitet och njuta av fritidsintressen och sociala aktiviteter. " PMDD är en mycket mer allvarlig form av premenstruella syndrom. Dessa piller har visat sig minska djupet av PMDD symptomen .

Överväganden

Alla metoder för födelsekontroll ha biverkningar . Dessa biverkningar kan variera från mild till smärtsamma . För Yaz och Yasmin , biverkningar är liknande . De inkluderar illamående , ömma bröst, kramper och kräkningar . Om dina symtom är svimning eller andningssvårigheter , ska du sluta använda dem och se din läkare .

Varning

Enligt uppgifter från Planned Parenthood , bör ingen ta någon av dessa p-piller om de har en historia av vissa sjukdomar . Ta inte dem om du har drabbats av njursjukdom , leversjukdom eller binjurarna sjukdom . Hormonet progestin i p-piller kan höja kaliumnivåerna och orsaka allvarliga komplikationer .

Previous:nothing Next:infertilitetsbehandling droger

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar om ditt barn har dyslexi
 • hur man hittar stöd för ett autistiskt barn
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin E
 • alternativa behandlingar för erektil dysfunktion
 • Kan man bli gravid med oregelbunden mens ?
 • hur man kan kontrollera barnets hår för löss
 • icke hormonella preventivmetoder
 • som p-piller kan orsaka bröstförstoring ?
 • biverkningar av Mirena
 • kvinnliga STD symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com