artificiell insemination faq

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-15
Artificiell insemination är ett förfarande som används för att hjälpa par och /eller individer som kan uppleva infertilitet . Det är också känt som intrauterin insemination eller intracervical insemination . Med artificiell insemination , är spermierna placeras i en kvinnas livmoder dagen efter hennes äggstockar frigöra ägg att befruktas . Det förväntade resultatet skulle bli för spermierna att simma in i kvinnans äggledare och att befrukta ägget . Detta kommer att resultera i en graviditet

Varför gör man då?

Det finns många faktorer som kan bidra till en parets infertilitet . En faktor är den manliga har en lågt spermieantal eller svaga spermier rörlighet . En analys av sädesvätskan är en av de första stegen för att bestämma infertilitet . En annan faktor skulle vara om kvinnan är allergisk mot proteinerna i sin partners sperma . Detta är känt som en sperma allergi . En kvinna kan ha sperma allergi om hon erfarenheter rodnad och sveda i slidan efter hennes partner får utlösning .

Hur går det ?

Artificiell insemination görs genom att först tvätta spermier och få den koncentrerad . Detta görs för att öka chanserna för graviditet . Det finns två huvudtyper av artificiell insemination . Den första är intrauterin insemination (IUI ) , och den andra är intracervical insemination (ICI ) .

Den vanligaste typen av artificiell insemination som utförs är intracervical insemination eller ICI . Detta förfarande kan vara snabb och smärtfri för kvinnan . Den består av att ha spermier placeras direkt i livmoderhalsen i hopp om att spermier simmar mot äggledarna och befrukta ägget . Det har varit hög framgång med detta förfarande .

Den andra typen av artificiell insemination intrauterin insemination eller IUI . Med detta förfarande spermier placeras direkt i äggledarna . Detta görs främst för par som har oidentifierade orsaker till infertilitet . Den har också en stor framgång.

Kostnader

Insemination förfaranden kan vara ganska dyrt . Den kan köra allt från $ 400 till $ 600 per försök . Hela proceduren kan kosta mellan $ 2. 000 och $ 4000. Den totala kostnaden för förfarandet inbegriper kostnaden för läkemedelsbehandling , kostnader för diagnos och utredning , kostnaden för den faktiska artificiell insemination förfarande och kostnaden för eventuella sjukhusvistelse . Vissa läkare som utför artificiell insemination kan erbjuda finansieringsalternativ , liksom . Genom att ha det som finansieras , kan det göra det mer överkomligt .

Risker

För en majoritet av patienter var artificiell insemination förfarandet säkert och enkelt . Men det finns några risker . En av dessa risker skulle vara möjligheten att få en infektion . Färre än 1 procent av kvinnorna som har haft detta förfarande fått infektioner . En annan risk skulle vara att ha flera förlossningar . Risken för att ha flera barn på en gång är högre . Bebisarna kan vara för tidigt födda och /eller har en låg födelsevikt.

Framgångsfrekvens

Den relativa framgången av artificiell insemination beror på individens ålder och deras fertilitetsproblem. Graviditet är lägre för kvinnor som är över 35 år , har måttliga till svåra endometrios , eller har någon form av äggledarna skador och /eller bäcken ärrbildning . De flesta par som beslutar att ha artificiell insemination gjort förfaranden har ett 5 procent till 20 procent chans att bli gravid . Om en kvinna tar fertilitetspreparat vid tidpunkten för förfarandet , kommer chansen för befruktning vara nära 20 procent .

Previous:nothing Next:Definitionen av det reproduktiva systemet

Relaterade artiklar


 • med preventivmedel när du är gravid
 • sätt att identifiera och behandla ett barns öroninflammation
 • hem botemedel mot erektil disfunction
 • Definitionen av impotenta
 • läkemedel som används för tillfällig kemisk kastrering
 • biverkningar av Mirena
 • Kan man bli gravid med pre - cum ?
 • biverkningar av bicillin
 • hur förklarar man en kateter till ett barn
 • cystit blåskatarr
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com