den Billings metod för familjeplanering

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-16
Den Billings Ägglossningen är en metod för naturlig familjeplanering där en kvinna klockor för tecken i hennes kropp för att varna henne om förestående ägglossning . Eftersom ägglossningen är den punkt i en kvinnas månatliga cykel där hon kan tänka , att veta när ägglossningen kommer att inträffa hjälper dig att undvika eller uppnå graviditet

Den metod

Billings Ägglossning Metoden utvecklades för 55 år sedan av Dr John Billings och hans hustru , Dr Evelyn Billings . Den är baserad på en kvinna att identifiera ägglossningen genom att iaktta förändringar i hennes cervixsekretet . Livmoderhalssekretet förändringar under punkterna i en kvinnas månatliga cykel , och under ägglossning , har den vissa egenskaper som stöd för att hjälpa spermier komma till kvinnans livmoder . Baserat på utseendet och känslan i cervixmucosan kan ett par bestämma när kvinnan är bördig under månaden . Använda Billings metod , en kvinna kommer att veta när hon är som mest fertil och kan planera kön för att undvika eller uppnå graviditet .

Samla livmoderhalssekretet

eftersom denna metod är starkt beroende av känslan och utseendet på livmoderhalssekretet , kommer du behöver samla det att göra det. Det finns flera sätt du kan göra detta . Det första sättet är att använda toalettpapper och torka av utsidan av slidan och sedan undersöka livmoderhalssekretet på toalettpapper . Ett bättre alternativ är att samla in livmoderhalsen genom att sätta fingret i slidan . Den bästa , men ändå mest invasiva , sättet att samla in livmoderhalsen är att sätta fingret i slidan hela vägen till livmoderhalsen och samla livmoderhalssekretet direkt .

Undersöka livmoderhalssekretet

Utseende och känsla i cervixmucosan förändringar på olika punkter under en kvinnas månatliga cykeln. Använda Billings Ägglossningstest metod , kommer du att avgöra när du har klara , stretchig , hala livmoderhalsen , vilket känns som smörjning . Detta livmoderhalssekretet betecknar den fas av din cykel som du är mest fertil . Den sista dagen av tydliga , stretchig , hala slem är känd som " topp symptom " i Billings metod . Dagen efter den topp symtomet kommer livmoderhalssekretet torka upp eller bli kladdig och grumlig igen .

Enligt Billings Ägglossningstest Metod webbplats, om ett par försöker att undvika graviditet , bör de ha sex bara under Basic ofruktbar mönstret, som är den tid efter menstruationen tills livmoderhalsen förändringar tydlig , hal och stretchig , och dessutom fyra dagar efter det att " topp symptom " fram till nästa menstruation .

par som försöker bli gravida bör ha sex när slem är klar , hal och stretchig . ,

Fördelar

Eftersom Billings metod använder livmoderhalsen för att fastställa ägglossning kan den användas av kvinnor med olika typer av cykler och i olika situationer. Den Billings metod fungerar för kvinnor med regelbunden eller oregelbunden menstruation , eftersom tecknen på ägglossning är samma i varje kvinna . Den fungerar även för ammande kvinnor som vill undvika att bli gravid . Ofta en ammande kvinna inser att hon har haft ägglossning bara när hennes börjar . Den Billings Ägglossning Metoden fungerar även för par som har haft problem att nå graviditeten eftersom preciserar de bästa dagarna i månaden för befruktningen .

När den används som preventivmedel innebär det inget droger , temperaturövervakning eller enheter ( till exempel ett membran eller kondom ) . Det också kostar ingenting .

Effektivitet

Enligt Billings metod hemsida , när undvika graviditet med den här metoden finns det en effektivitet på 99 procent till 99,5 procent .

Previous:nothing Next:artificiell insemination faq

Relaterade artiklar


 • alternativa behandlingar för erektil dysfunktion
 • risker för vasektomi
 • preventivmedel typer
 • nordette preventivmedel biverkningar
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade i högstadiet
 • delar av spermie
 • ägglossning & symtom
 • kvinnliga STD symtom
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för grundskolan
 • artificiell insemination faq
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com