egenskaper den första dagen i en menstruationscykel

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-17
Även om den grundläggande biologisk process om vad som händer i kroppen på din menstruationscykel är lika för alla , kan den fysiologiska och känslomässiga reaktioner varierar för varje kvinna . De förändringar i kroppen kan påverka hur din agera i dina relationer , den mat du äter och om du behöver en daglig dos av acetylsalicylsyra dygnet runt . När du får en allmän förståelse för den vanliga egenskaper du har med i början av din tid kommer du att vara mer förberedd för att hantera dem

Du behöver : .
tvättlapp.
Smörjmedel .

Irritabilitet

När du är menstruationscykeln , dina hormoner i förändring . Även om det finns uppenbara fysiologiska förändringar som händer med din kropp , det finns känslomässiga dem också . Ibland i början av din tid , kan du vara snar till vrede , ändra ditt humör eller reagera oproportionerligt till en händelse eller en person . Ibland kan lindras genom att ta ibuprofen eller Midol , som är ett piller för att bekämpa menstruella symtom . Om du vet i förväg när du börjar din tid , kan det hjälpa att schemalägga mer privat tid i dag och minimera obekväma situationer .

kramp

liksom väggarna i livmodern kontrakt att utplåna mensblod från din kropp , kan du känna kramper som varierar från mild och knappt märkbar för skarp och svår smärta . Om ditt obehag är minimalt eller kan avvärjas genom att ta en aspirin-liknande piller , finns det ingen anledning att vara orolig . Men om , är smärtan så skärande att du inte kan gå till arbetet , det gör ont nedre delen av ryggen eller normal mediciner inte hjälper , kan dessa vara symtom som tyder på ett problem . Kontrollera alltid med din läkare om kramp stör ditt vanliga liv .

Uppsvälldhet

När man hör folk referera till uppkördhet , betyder det inte att de plötsligt har gått upp i vikt . Svälla är en annan term för vätskeansamling. Detta har ofta att göra med samspelet mellan natrium och elektrolyter i kroppen . När du upplever din mens kan balansen av dessa element skift och därigenom orsakar din kropp att behålla mer vatten än vanligt . Resultatet för dig är att byxorna kan kännas mer ombonad än vanligt eller nylonstrumpor kommer att känna grovt begränsar . För att effektivt hantera detta , välja kläder som inte träffar rätt på din midja och tyger som är mer drapey istället för kroppen skimning.

Heavy Flow

Vanligtvis din mens börjar starkt och sedan flödet kommer att minska under de närmaste dagarna. Under den första dagen , måste du ändra din tampong eller din pad ofta . Se alltid till att ha reservdelar produkter i din bil , handväska , skrivbord eller annan plats där du kan hitta dem i en nödsituation.

Acne

Eftersom inflammation av akne är till stor del utlöses av hormoner , den första dagen i din mens är typiskt när din hy kan bli fläckigt , rött , rodnad eller se mer akne än vanligt . Detta är inte rätt tillfälle att hoppa tvätta ansiktet eller något av stegen i din vanliga ansiktsvård rutin . Du kan behöva tvätta kroppen eller i ansiktet tvål med en högre dos av salicylsyra än vad din normalt använder. Denna ingrediens suger upp extra olja på huden , så du behöver inte att håret känns fett .

Previous:nothing Next:humant papillomvirus infektioner

Relaterade artiklar


 • Kan man bli gravid med pre - cum ?
 • hem botemedel mot erektil disfunction
 • symptom på hypogonadism
 • övningar och gratis tips för att öka din penis storlek
 • sildenafil behandling
 • Yasmin vs Yaz preventivmedel
 • preventivmetoder och teknik
 • nordette preventivmedel biverkningar
 • Mirena ius vs paraguard koppar spiral
 • kostnadsfri hjälp för tidig utlösning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com