follikelstimulerande hormon faq

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-18
Follikelstimulerande hormon , FSH eller , är ett naturligt hormon som stimulerar tillväxten av folliklar eller ägg i äggstockarna av kvinnor , och även stöd i spermieproduktionen i testiklarna av män . FSH är släppt av hypofysen och som är nödvändigt reproduktion

Hur och Varför är mina FSH-nivåer Rutig ?

På grund av vikten av FSH i det reproduktiva systemet , ofta är det kontrolleras om det finns ett problem med fertilitet eller funktion fortplantningsorganen . Om ett par har problem med att utforma, kontrollera FSH nivåer kan utvärdera en kvinnas ägg leverans eller mannens spermier räknas. FSH-nivåer också kontrolleras om kvinnan har oregelbundna eller onormala menstruationer . Det kan fastställa om en kvinna har gått igenom klimakteriet . Din FSH-nivåer kan också kontrolleras för att avgöra hypofysen sjukdomar , till exempel en tumör .

Om din läkare beslutar orsak till din FSH-nivåer som ska kontrolleras , det utförs i ett blodprov . Du kommer att ha blod dras , och det kommer att skickas till ett labb .

Vad är normala nivåer av FSH ?

Hos kvinnor under follikulära ( före ägglossningen ) och luteala ( efter ägglossning ) faser , är det normala intervallet för follikelstimulerande hormon 5 till 20 internationella enheter per liter , eller IE /L. Under en kvinnas midcycle topp ( ägglossning) , är den normala nivån 50 IU /L. För kvinnor förbi klimakteriet , är den normala nivån mer än 50 IU /L. För män är det normala intervallet 5 till 15 IE /L.

Vad Hög FSH nivåerna innebär ?

Hos kvinnor kunde höga nivåer av FSH tyder på en förlust av funktion i äggstockarna ( för kvinnor yngre än 40 ) , polycystiskt ovariesyndrom ( PCOS eller ) eller att kvinnan har gått igenom klimakteriet .

Hos män kan höga nivåer av FSH tyder på förlust av funktion i testiklar, Klinefelters syndrom (som är en extra X- kromosom ) eller som testiklarna har skadats av förhållanden såsom sjukdom eller alkoholmissbruk.

Vad låg FSH nivåerna innebär ?

Låga nivåer av FSH kan tyda på att en kvinna inte producerar ägg eller att en man inte producera spermier . Det skulle också kunna tyda på män och kvinnor att delar av hjärnan , speciellt hypofysen och hypotalamus , inte fungerar korrekt. Stress eller svält kan också leda till för låga nivåer av FSH . Låga nivåer av FSH också kan tyda på en tumör , vilket skulle hämma hjärnans förmåga att göra hormonet .

Hur FSH påverka fertiliteten ?

Kvinnor med höga nivåer av FSH i tidig ålder har svårt att bli gravid . Höga nivåer av FSH menar kroppen har slut på folliklar eller ägg , och en kvinnas kropp inte producera mer . Kvinnor med höga FSH-nivåer inte svarar på fertilitet mediciner och behandlingar, såsom in vitro fertilisering , om alls . Kvinnor med höga FSH-nivåer som fortfarande vill bli gravida bör överväga att använda en äggdonator .

Previous:nothing Next:egenskaper den första dagen i en menstruationscykel

Relaterade artiklar


 • kvinnliga STD symtom
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med järn
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin B
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin E
 • hem botemedel mot erektil disfunction
 • Definitionen av det reproduktiva systemet
 • Mirena ius vs paraguard koppar spiral
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för grundskolan
 • som p-piller kan orsaka bröstförstoring ?
 • vad är en Nuva ring ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com