genitala vårtor komplikationer

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-21
Av de många sexuellt överförbara sjukdomar en person kan kontrakt , är en av de vanligaste genitala vårtor . Även denna sjukdom är behandlingsbar med medicinering och operation , kan det vara mycket farligt om de avtalade , särskilt för en hona. Även förhindras, är det viktigt att veta vad man ska titta efter och vad som komplikationer kan uppstå från genitala vårtor

Definition

Kondylom påverkar fuktig vävnader som bygger upp manliga och kvinnliga könsorgan . Vårtor orsakas av humant papillomvirus (HPV ) . Detta virus har associerats med flera typer av cancer , inklusive livmoderhalscancer . Dessa vårtor ser ut som små , köttiga knölar som ofta ser ut som blomkål . De kommer vanligtvis börja i liten skala , men de kan växa till stora kluster .

Symtom

Vårtor kan växa i flera områden på könsorganen . Kvinnor kan hitta dem i slidan , på vulva eller anus eller på livmoderhalsen . Män kan vanligen hitta vårtor på toppen eller penisskaftet , anus eller på pungen . De kan också på läpparna eller munnen på en person som har haft oralsex med en smittad person .

Trots att vårtorna kan ha några symptom i samband med dem , ibland finns det varningsskyltar. Klåda eller obehag i underlivet , små missfärgade knölar i ditt underliv och blödning vid samlag är alla tecken på en infektion .

Cancer

HPV -viruset som orsakar genitala vårtor har också visat sig orsaka flera olika typer av cancer . En stor oro är uppkomsten av livmoderhalscancer hos en person smittas med HPV . HPV inte alltid leda till cancer , men det är viktigt att ha regelbundna Livmoderhalsprover om du tror du kan vara i riskzonen . Även om den inte behandlas , kan genitala vårtor förvandlas till cancer i penis och anus .

Graviditet

Graviditet kan utlösa en okänd infektion att blossa upp . Skulle detta inträffa kan det orsaka stora problem under en graviditet . De vårtor du kan förstora , vilket gör det mycket svårt att kissa . Även om det finns vårtor på slidväggarna , kan det leda till att väggarna för att förlora sin flexibilitet under förlossningen , vilket gör vaginal förlossning svårt , om inte omöjligt . Om du är gravid och har genitala vårtor , informera din läkare.

spädbarn

Det finns en liten situation då barn till mödrar med genitala vårtor kan utveckla vårtor i deras hals . Skulle detta inträffa , kommer barnet kräver frekvent laser operationer för att ta bort vårtor och kan luft flöda fritt .

Previous:nothing Next:hur lång tid innan du blir gravid efter Depo - Provera ?

Relaterade artiklar


 • delar av spermie
 • humant papillomvirus infektioner
 • kvinnliga STD symtom
 • hur man ska behandla foten smärta hos barn
 • hur förklarar man en kateter till ett barn
 • Hur fungerar det reproduktiva systemet att fungera ?
 • mat för att öka spermieproduktionen
 • alternativa behandlingar för erektil dysfunktion
 • naturliga sätt att öka fertiliteten
 • sildenafil behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com