hur kan herpes sändas ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-27

Transmission

herpes viruset är mycket smittsamt och överförs lätt vid anala och vaginala kön och sexuell kontakt som kyssar och oralsex . Sjukdomen överförs vid utbrott av förändringar i huden , könsorgan och mun . Om skadorna är kommer att avgöra hur sjukdomen vidare till andra . När herpesskav kommer i kontakt med partnerns mjukdelar såsom i munnen , anus vagina eller med öppna sår eller skador på organ , viruset överförs genom direkt kontakt . Även om en öm inte är synlig , kan den överföra sjukdomen , och därför bör personen smittats med herpes vidta försiktighetsåtgärder .

Hur Herpes sänds inte

Infekterade personer kan inte överföra sjukdomen genom att sitta på toalettstolar , dela koppar eller glasögon , handdukar eller lakan , bad eller badtunnor eller simbassäng . Själva viruset kan inte leva på öppna ytor . Endast direkt kontakt med sår kan passera på viruset .

hur du skyddar dig om din partner har herpes

Alltid säker sex om din partner har herpes . Utbrott är inte alltid synliga , men de kan vara smittförande. Inte ha sex med din partner under ett utbrott . En trasig kondom eller oavsiktlig kontakt kan lämna dig med en livslång sjukdom . Om du bara har förbindelser med en person , minskar du risken kommer i kontakt med sjukdomen utanför relationen i en mindre kontrollerad miljö . Att begränsa kön till en enda partner som har sjukdomen och bryr sig om dig tillräckligt för att vidta försiktighetsåtgärder bidrar till att minska risken att smittas av en herpesinfektion utanför relationen .

Hur du skyddar din partner om du har herpes

Använd alltid kondom för att inte smitta din partner när man har ett utbrott som inte syns . Insistera på att skydda din partner vid alla tillfällen genom att undvika farliga oskyddade sexuella handlingar. Var medveten om var skador uppstår eller sannolikt kommer att uppstå och undvika att de delar av kroppen i kontakt med din partner mjukdelar ( inne i munnen , anus , vagina , osv ) eller öppna sår .

Previous:nothing Next:om symtomen på trichomoniasis hos kvinnor

Relaterade artiklar


 • Hur länge kan jag vänta med att ta plan B ?
 • delar av spermie
 • nordette preventivmedel biverkningar
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
 • preventivmedel förfaranden
 • som p-piller kan orsaka bröstförstoring ?
 • överdosering effekter av ett p-piller
 • korrekt genitala hygien
 • läkemedel som används för tillfällig kemisk kastrering
 • hur man kan öka storleken på din penis naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com