hur lång tid innan du blir gravid efter Depo - Provera ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-20
Depo-Provera är ett säkert och effektivt preventivmedel skott att en kvinna blir var tredje månad . Eftersom Depo-Provera bor i en kvinnas system längre än en dag p-piller , unburdens det kvinnan från att komma ihåg en daglig tablett och minskar avbrott i spontanitet som finns i kontroll barriär födelse metoder som kondomer . Med Depo-Provera kan förlänga den tid det tar en kvinna att föreställa sig ett barn efter avslutad preventivmedel , eftersom det fortfarande i kroppen längre än andra preventivmetoder .

Fördelar

Depo-Provera , även kallad DPMA-vilket står för depå medroxiprogesteronacetat-förhindrar graviditet under tre månader i en kvinna som får en injektion i armen eller hippa området . Det hämmar kvinnans fruktbarhet genom att hålla hennes äggstockar från att ge ut en månatlig ägg ( ägget ) och förtjockning hennes livmoderhalssekretet , som skapar en miljö som mer fientligt inställd till att bli gravid . Depo-Provera innehåller en stor dos progesteron och fungerar utan östrogen , vilket gör det säkrare för kvinnor som inte kan ta östrogen av hälsoskäl . En kvinna tar Depo-Provera diskret , i avskildhet i sin läkarmottagning, skydda hennes rätt till ett personligt val i preventivmedel . Depo-Provera , när det tas enligt anvisningarna , är 97 % till 99,7 % effektiv som ett preventivmedel .

Överväganden

En kvinna som är allergisk mot Depo-Provera har oförklarlig vaginal blödning , levern eller gallblåsan sjukdom , en historia av depression, eller som tror att hon kan vara gravid, inte bör använda Depo-Provera . Depo-Provera kan orsaka benförlust . Eftersom benförlust inte automatiskt vända en gång en kvinna slutar att ta Depo-Provera , hon måste utöva och ta massor av kalcium för att förhindra långvariga skador , och unga kvinnor som fortfarande växer bör inte använda Depo-Provera . Depo-Provera orsakar viktökning i 70 % av kvinnorna som använder den.

Eftersom Depo-Provera stannar i kvinnans systemet längre än andra metoder för födelsekontroll , till exempel en daglig oral piller , kvinnor som vill bli gravida inom en snar framtid bör inte välja Depo-Provera .

Tid Ram

Efter det sista skottet av Depo-Provera , och de tre månaderna dess effektiva , en del kvinnor gravida direkt . Om en kvinna vill vänta en längre tid att tänka när du har lyft Depo-Provera , bör hon använda en annan metod för födelsekontroll , såsom kondomer . Om hon väljer att använda p-piller när du har lyft Depo-Provera , bör hon ta sin första pillret samma dag som hon skulle ha fått nästa Depo-Provera skott och använda en säkerhetskopia preventivmedel , såsom kondomer för hennes första sju dagarna p-piller .

En del kvinnor ta sex till 12 månader för att bli fertila igen efter sin sista skott av Depo-Provera . Eftersom Depo-Provera bor i en kvinnas system för upp till åtta månader efter hennes sista dosen , kan en kvinna få oregelbunden menstruationscykel en stund efter att stoppa skott . Oregelbunden menstruationscykel hindra en kvinna från att veta när hon är på sin mest fertila och kan fördröja graviditet ännu längre, upp till 18 månader eller mer .

försöker bli gravid efter Depo-Provera

Om en kvinna har nyligen avslutat Depo-Provera preventivmedel och vill bli gravid , finns det fysiska åtgärder för att hjälpa påskynda dess avlägsnande från hennes system . Det finns inget medicinskt beprövat sätt att ta bort Depo-Provera från en kvinnas kropp , men teknik för att avgifta kroppen också kan hjälpa till att befria det system av Depo-Provera efter den sista dosen . En kvinna försöker denna teknik bör dricka mycket vatten varje dag , äta stora portioner av rå ekologisk frukt och grönsaker och motion . Om ett par har problem att bli gravid mer än ett år efter Depo-Provera , kan medicinsk hjälp behövas .

Varning

Det finns ingen känd sätt att vända Depo-Provera injektioner . När en kvinna blir ett skott , hon borde anta att hon inte blir gravid i tre månader eller mer . Av detta skäl bör en kvinna överväga om Depo-Provera är rätt preventivmedel för henne . Hon ska bara ta Depo-Provera efter att ha informerats om dess fördelar och risker , och om hur det kan jämföras med andra födelse kontroller . Depo-Provera får aldrig ges till en kvinna utan hennes vetskap och samtycke .

Previous:nothing Next:överdosering effekter av ett p-piller

Relaterade artiklar


 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin E
 • stänkblödning efter preventivmedel
 • preventivmedel förfaranden
 • övningar och gratis tips för att öka din penis storlek
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin C
 • hur man identifierar om ditt barn har dyslexi
 • biverkningar av bicillin
 • Hur länge kan jag vänta med att ta plan B ?
 • delar av spermie
 • hur man hittar stöd för ett autistiskt barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com