klimakteriet klimakteriet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-09
När en kvinna går igenom klimakteriet , upphör hon att ha en menscykel för en period på ett helt år . Klimakteriet är ofta kallad " förändringen " eller en förändring i livet . Precis som puberteten är naturligt för en kvinna , är klimakteriet också en naturlig del av livet. Stadier, såsom premenopause , leder till klimakteriet . Klimakteriet förhindrar en kvinnas kropp från att utföra vissa funktioner , till exempel försedda barn

före klimakteriet

Den tid som sker innan en kvinna har drabbat klimakteriet anses premenopause . En kvinnas attityd kan märkbart börja förändras . Till exempel kan en kvinna drabbas av extrema humörsvängningar eller irriteras av de enklaste saker . Med premenopause , de blandade och förändrade känslor för en kvinna ofta kan leda till depression . Om depressionen inträffar skall en kvinna konsultera en läkare eller en kurator för att hjälpa henne ta itu med förändringar i livet hon upplever.

Reproduktionsorgan

När en kvinna går igenom klimakteriet , hon kommer inte längre att ha menstruation eller cykel . Klimakteriet är färdig när en kvinna har inte haft hennes menstruationscykel för ett helt år . Puberteten är när en tjej kommer att uppleva sin första menstruation , medan med klimakteriet hon kommer att uppleva sin sista menstruation . När en kvinna upplevelser puberteten , är hennes kropp förbereder henne att föda barn . Klimakteriet utan tvärtom , det hindrar en kvinna från bär ett barn .

Hormoner

Under klimakteriet , kommer en kvinnas kropp producerar färre hormoner såsom östrogen och progesteron. Dessa låga hormonnivåer ofta kan leda en kvinna att ha värmevallningar , tunna ben eller vaginal torrhet . En kvinna kan genomgå hormonbehandling för att hjälpa till med dessa frågor , men hon bör rådgöra med en läkare eller sjuksköterska innan du använder hormonbehandling på grund av hälsorisker . Några av de hälsorisker omfattar blodproppar , stroke , bröstcancer och gallblåsa sjukdom . Hormonbehandling bör endast tas under en kort tid .

Ålder

Processen för klimakteriet kan ta flera år . Århundraden sedan, var klimakteriet upplevs av kvinnor i åldern 45 till 55 , i genomsnitt 51 års ålder . Nu har en kvinna kan vanligtvis upplever klimakteriet i åldrarna 40 och 60 . Det finns fall då kvinnor kan uppleva klimakteriet före 40 års ålder , men dessa fall anses sällsynta . Går igenom klimakteriet i unga år är typiskt på grund av sjukdomar , sjukdomar eller kirurgiska ingrepp såsom en hysterektomi .

hysterektomi

En kvinna som har en hysterektomi , ett kirurgiskt ingrepp som tar bort alla eller några av de reproduktiva organen , kommer att uppleva ögonblick klimakteriet . Det finns olika skäl en kvinna kan behöva genomgå en hysterektomi , inklusive muskelknutor på livmodern , cancer , bäckensmärta , livmoderframfall eller endometrios .

Previous:nothing Next:biverkningar av ovcon

Relaterade artiklar


 • Vad kan stoppa din mens ?
 • hur man hittar stöd för ett autistiskt barn
 • mat för att öka spermieproduktionen
 • Hur vet jag om jag har genital herpes ?
 • kvinnliga STD symtom
 • sildenafil behandling
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin C
 • stänkblödning efter preventivmedel
 • icke hormonella preventivmetoder
 • Hur många gånger kan du ta plan B ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com