kvinnliga STD symtom

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-01
För kvinnor kan STD symtom variera från svår till att ha några tecken på ett problem alls . Av denna anledning är det viktigt att veta vilken typ av risker finns för olika sexuellt överförbara sjukdomar. Med någon sexuellt överförbar sjukdom, är det viktigt att tala med din läkare om du har frågor om ditt tillstånd . Få en korrekt diagnos kan göra hela skillnaden

Du behöver : .
Receptbelagda
Passport.
Gäller I.
D.
.
Pengar .

Herpes

Herpes är en virusinfektion som kan spridas genom muntlig , vaginala och anala samlag . Det är inte ett botemedel för herpesviruset , men det finns långsiktiga mediciner som finns tillgängliga för att minska frekvensen av finnar . En hona kan erkänna att hon har herpes från utseendet på röda sår som kan förvandlas till smärtsamma blåsor . Det kanske också bli ett utbrott av knölar som liknar utseendet på blomkål . Dessa typer av symptom kan vara närvarande på vagina , skinkor eller ens lår . Det är viktigt att notera dock att en kvinna kan vara infekterade med herpes och inte vara medveten om det , om inga symtom inledningsvis lägga . Det bästa sättet för en kvinna att undvika att komma i kontakt med herpesviruset är att öva säker sex eller avhållsamhet .

Gonorré

Gonorré är en bakteriell infektion som sprids vid oskyddad vaginalt , analt eller oralt sex . Gonorré kan drabba kvinnor i ett antal olika sätt , även om det kanske inte har några initiala symtom . För kvinnor som känner igen symtomen omfattar de flytningar som har en grönaktig eller gul färg och en foul lukt . Det kan också erkännas av smärtsam urinering och vaginal irritation . Om den inte behandlas, kan kvinnor utveckla inflammatoriska sjukdomar , sterilitet och en ökad risk för HIV . Om en kvinna tror hon har gonorré , hon behöver söka behandling hos en läkare och se till att hennes partner behandlas också .

klamydia

Klamydia är en bakteriell infektion i slidan . Den kan spridas genom vaginalt , oralt och analt sex . Symtom relaterade till klamydia kan inkludera flytningar , vaginal irritation , bäckensmärta och vaginal blödning om infektionen lämnas obehandlad . Som med många sexuellt överförbara sjukdomar , är det möjligt att utveckla andra villkor om infektionen inte behandlas . Detta innefattar inflammatoriska sjukdomar , utomkvedshavandeskap och sterilitet .

HPV

Human papillomavirus är en sexuellt överförbar sjukdom . Det finns olika stammar av HPV som orsakar olika symptom . Vissa stammar orsakar små eller inga symtom, men andra kan orsaka genitala vårtor . I vissa fall kan HPV orsaka ännu förstadium till cancer förändringar på livmoderhalsen . Det är viktigt att notera dock att HPV inte alltid orsakar genitala vårtor och inte nödvändigtvis leder till ett förstadium till cancer i livmoderhalsen. Det bästa sättet en kvinna kan skydda sig själv från HPV är att ha skyddat sex .

Förebyggande /Lösning

Det bästa sättet för en kvinna att förhindra sexuellt överförda sjukdomar är att se till att hon är praktiserande säker sex och har en rutinmässig årlig tentamen . Utveckla en god relation med en gynekolog kommer också att tillåta kvinnan att känna att hon kan kommunicera och anförtro dig åt en läkare eller sjuksköterska . Eftersom vissa sexuellt överförbara sjukdomar inte visar tecken och symptom på debuten är det också viktigt att diskutera sexuella historia med din partner.

Previous:nothing Next:preventivmedel typer

Relaterade artiklar


 • Mirena ius vs paraguard koppar spiral
 • hur du skyddar ditt barns hud i utomhussporter
 • humant papillomvirus diagnos
 • hur förklarar man en kateter till ett barn
 • vad är en Nuva ring ?
 • biverkningar av Mirena
 • sildenafil behandling
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
 • Hur vet näringsmässiga kraven för ditt barn
 • Vad kan stoppa din mens ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com