läkemedel som används för tillfällig kemisk kastrering

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-04
Den amerikanska konstitutionen förbjuder grymma och ovanliga straff , vilket är vad verklig kastrering skulle nästan säkert övervägas. Men tillfällig kemisk kastrering används på ett relativt litet antal stater som ett sätt att förhindra övergrepp på barn och andra brott av sexuell avvikelse och våld . De flesta av de läkemedel som används är kvinnliga hormoner som används som preventivmedel eller reglering av menstruationscykeln. Hos män , de har effekt att bromsa produktionen av testosteron . Samma läkemedel används av män att få en könsbyte och kontrollerar att de vill gå igenom med faktiska kastrering . Effekterna av droger avklinga inom några veckor om användningen upphör

Du behöver : .
recept
Passport.
Gäller I.
D.
.
Pengar .

Identification

Kemisk kastrering är faktiskt inte kastrering , så ibland anses vara felaktigt benämnda . Till skillnad från verkliga kastrering , den kirurgiskt avlägsnande av testiklarna , är kemisk kastrering tillfällig och helt reversibla . Det inte heller leda till sterilitet . Kemisk kastrering är användningen av hormoner för att sänka sexlusten hos män som har antingen dömts för våldsamma sexualbrott eller som funderar på en könsbytesoperation .

Historia

Den första publicerade experiment på kemisk kastrering dök upp i 1981 . American Psychiatric Association utsätts 48 män med etablerad historia av sexuellt avvikande beteende till regelbundna doser av medroxiprogesteronacetat . Vanligtvis detta läkemedel används för att behandla onormalt rikliga menstruationer hos kvinnor . Efter att administreras till manliga försökspersoner i ett år , de flesta rapporterade mindre sexlust, mindre uppmana till avvikande beteende och ökad kontroll av sin sexualitet . Denna banbrytande studie var utgångspunkten för kemisk kastrering som behandling för sexuell avvikelse .

Depo-Provera

I 1996 blev Kalifornien den första staten att göra kemisk kastrering ett föreskrivet fängelse för brottet övergrepp på barn. De läkemedel som används var Depot medroxiprogesteronacetat , även kallad DMPA eller Depo-Provera . Liksom läkemedel som används i APA tester , är Depo-Provera ett kvinnligt hormon . Dess typiska användningen är som långverkande preventivmedel . Hos män Det hämmar produktion av kemikalien som utlöser produktionen av testosteron i testiklarna . En första gången gärningsmannen i Kalifornien kan dömas till kemisk kastrering för ett särskilt avskyvärt brott , annars är det valfritt . På andra brott , blir kemisk kastrering obligatorisk .

Cyproterone

Ett annat läkemedel som används för tillfällig kemisk kastrering är cyproteronacetat , en antiandrogen läkemedel som handlas under olika varumärken . Liksom droger tidigare nämnts , har det viss del används som ett kvinnligt preventivmedel hormon , men i mycket mer begränsade fall . Precis som Depo-Provera , hämmar cyproterone produktionen av luteiniserande hormon i hypofysen . Detta är det hormon som stimulerar produktionen av testosteron . Dessa antiandrogen effekter gör cyproterone en effektiv behandling för några villkor där androgener som testosteron förlänga sjukdomen. Det används också vid behandling av tidig pubertet hos pojkar och av överdriven behåring hos flickor .

Övriga stater

Per 202C sju stater använder någon form av kemisk kastrering , med veckovisa injektioner av Depo-Provera de vanligaste metod som använts. Under 2008 undertecknade Louisiana Gov Bobby Jindal en proposition till lag tillåts domare att döma dömda våldtäktsmän till kemisk kastrering med medroxiprogesteronacetat , samma läkemedel som används i den ursprungliga 1981 studien . I delstaten Iowa, kemisk kastrering finns som ett straff för alla sexualbrott . Florida , Georgia , Texas och Montana också tillåta kemisk kastrering som straff .

Previous:nothing Next:ägglossning & symtom

Relaterade artiklar


 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade i högstadiet
 • hur man kan övervaka ett barns feber
 • läkemedel som används för tillfällig kemisk kastrering
 • ägglossning & symtom
 • vad är en Nuva ring ?
 • hur man kan ge räddning andas för ett barn
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin D
 • Hur vet näringsmässiga kraven för ditt barn
 • hur man kan kontrollera barnets hår för löss
 • hur du skyddar ditt barns hud i utomhussporter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com