olika preventivmedel för kvinnor

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-05
Idag har kvinnor i en värld av val när det gäller preventivmedel . Även om det är bra att ha så många alternativ , kan det också vara svårt att räkna ut vad preventivmetod är rätt för dig . Det finns två kategorier av preventivmedel för kvinnor : enheter barriär och hormonella behandlingar . Barrier anordningar har fogats in i kroppen för att förhindra graviditet , hormonella behandlingar är de som använder syntetiska hormoner för att förhindra befruktning . Rätt metod för dig beror på din livsstil, hälsa och vanor .

Du behöver :
Prescription
. Passport.
Gäller I.
D.
.
Pengar .

P-piller

P-piller är en av de mest kända och populära former av preventivmedel . Piller består av könshormonerna östrogen och gulkroppshormon . Tillsammans utgör dessa hormoner arbete för att förhindra att äggstockarna från att släppa ett ägg ( ägglossning) . För att vara effektiv måste en kvinna komma ihåg att ta henne piller varje dag , ungefär vid samma tidpunkt varje dag. När det används på rätt sätt , det piller har en 99 procent effektiv ränta , enligt Planned Parenthood . Biverkningar av p-piller kan vara huvudvärk, illamående, akne , högt blodtryck , ömhet i brösten , viktökning och depression . Det är farligt för kvinnor på p-piller för att röka .

Membran

Membranet är en latex kopp som sätts in i slidan före samlag . Det blockerar spermier kommer in i livmodern och förhindrar därmed graviditet . Det har en 75 till 85 procent effektiv ränta vid korrekt användning. Fördelen med att använda ett membran är att en kvinna inte behöver inta hormoner eller störa hennes kroppens naturliga kretslopp . Det är också portabel och kan infogas timmar före samlag . Nackdelen är att kan vara svårt för vissa kvinnor att infoga , kan inte användas under en kvinnas period och kan tryckas ut rum under sex , enligt Planned Parenthood . Det kan också öka risken för en kvinna drabbas av en urinvägsinfektion , eller utlöser en allergisk reaktion mot materialet .

Cervikal Cap

livmoderhalscancer cap är en liten silikon kopp fylld med spermiedödande gelé eller grädde som är sätts in i slidan och placeras över livmoderhalsen . Liksom membranet , det är portabel och kan infogas upp till sex timmar före samlag . Däremot kan det vara svårt att sätta in och kan tryckas ut rum under samlag . Används på rätt sätt , har en 85 procents effektivitet .

Patch

Den hormonella p-plåster är som p-piller i att det frigör östrogen och gestagen i en kvinnas kropp för att förhindra ägglossning . Till skillnad från p-piller , behöver du inte använda den varje dag : plåstret appliceras på skinkorna , mage , överkropp eller yttre armen en gång i veckan i tre veckor . På den fjärde veckan , lägg du inte en lapp så att din tid börjar . Om den används på rätt sätt , har det en effekt på 92 till 98 procent . Många kvinnor som använder plåstret har lättare , kortare perioder . Biverkningar kan vara ömhet i brösten , blödningar mellan perioderna , illamående och kräkningar.

spiral

spiral är en T- formad plast enhet som en gynekolog infogar i en kvinnas livmoder . Två typer av spiral ( ParaGuard och Mirena ) påverkar flytta vägen spermier , vilket minskar sannolikheten för befruktning . De ändrar också slemhinnan i livmodern , som vissa tror kan förhindra implantation om befruktning skulle inträffa . Mirena iud släpper också hormoner som förhindrar ägglossning . Fördelen med en spiral är att när det sätts in, behöver du inte tänka på preventivmedel före samlag . Spiral är mer än 99 procent effektivt, enligt Planned Parenthood . Även många kvinnor upplever ljusare perioder . Nackdelen är att du kan uppleva småblödningar mellan menstruationerna , kan utveckla en infektion eller spiralen kan flytta på sin plats , i vilket fall den kommer att tas bort och in igen .

Previous:nothing Next:läkemedel som används för tillfällig kemisk kastrering

Relaterade artiklar


 • hur man hittar stöd för ett autistiskt barn
 • hur man identifierar om ditt barn har dyslexi
 • sätt att identifiera och behandla ett barns öroninflammation
 • hur man gör färska barnmat i sommar
 • risker för vasektomi
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade i högstadiet
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • hur man utför hjärt-lungräddning på barn
 • Kan man bli gravid med pre - cum ?
 • hur man kan ge räddning andas för ett barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com