orto EVRA : s biverkningar jämfört med andra p-piller

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-02
Innan beslut fattas om att använda hormonella preventivmedel såsom p-piller eller plåster , måste kvinnor överväga ett antal riskfaktorer och biverkningar . En potentiellt allvarlig biverkning av Ortho EVRA , varumärket för ett hormonellt preventivmedel där kroppen absorberar syntetiska hormoner via ett plåster appliceras direkt på huden , är en ökad risk för farliga blodproppar . Denna risk är betydligt högre för användare av Ortho EVRA än för användare av preventivmedel som tas oralt

Typer

hormonella preventivmedel fungerar för att förhindra graviditet genom att införa syntetiska hormoner i kroppen . P-piller, även känd som p-piller , vilka användare äter enligt en särskild tidsplan , är den mest populära metoden av hormonella preventivmedel . Transdermal preventivmedel , som kommer i form av ett självhäftande plåster appliceras direkt på huden , är en annan typ av hormonella preventivmedel . Orto Evra är ett plåster som innehåller hormoner norelgestromin och etinylestradiol .

Funktion

Både p-piller och preventivmedel patchar funktion genom att släppa in hormoner i kroppen som hindrar den månatliga utvecklingen av en kvinnas ägg . Orto EVRA frigör hormoner direkt in i huden , medan p-piller införa hormonerna i kroppen genom förtäring

Funktioner

En 2-tums orto EVRA depotplåster appliceras på en av fyra utpekade områden på kroppen . " buken , övre delen av bålen exklusive bröst, överarmens utsida eller skinkorna . Plåstret , som har en klibbig baksida som gör att den stannar på huden , finns kvar i tre veckor innan den tas bort och kasseras . En vecka efter avlägsnandet av det gamla plåstret , användare att börja en ny cykel genom ett nytt plåster . Endast sjukvårdspersonal kan ordinera muntligt eller transdermalt preventivmedel .

Överväganden

Både p-piller och orto EVRA plåstret kommit med risker och ett brett utbud av möjliga biverkningar , varav vissa kan vara allvarliga . En patient ska förstå dessa risker innan man beslutar sig på en födelsekontroll regim . Risker med peroralt och transdermalt -piller är en ökad risk för stroke och hjärtinfarkt . Biverkningar kan vara oregelbunden blödning , illamående , kramper och humörsvängningar. Användare av orto EVRA kan också uppleva smärta eller svullnad på den plats där plåstret appliceras.

Varning

Under 2008 US Food and Drug Administration ( FDA ) som krävs ändringar i varningsetikett för Ortho EVRA plåstret på grund av nya kliniska testresultat länka dess användning till en ökad risk för allvarliga blodproppar , vilket kan leda till ett livshotande tillstånd som orsakas av artär stopp i lungorna kallas lungemboli . Kvinnor som använder orto EVRA ta ungefär 60% mer östrogen än kvinnor som använder p-piller , som orsakar den ökade risken blodpropp . FDA vidhåller att orto EVRA är säkert när det används i enlighet med anvisningarna på etiketten och när en framtida användare diskuterar hennes individuella riskfaktorer med sin vårdgivare innan orto EVRA förskrivs eller används . (Se referenser 1)

Previous:nothing Next:Definitionen av impotenta

Relaterade artiklar


 • hem botemedel mot erektil disfunction
 • hur man ska behandla foten smärta hos barn
 • icke hormonella preventivmetoder
 • Mirena ius vs paraguard koppar spiral
 • hur man ska behandla ett barns diarré
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med protein
 • Hur fungerar det reproduktiva systemet att fungera ?
 • kvinnliga STD symtom
 • sätt att identifiera och behandla ett barns öroninflammation
 • tonårsgraviditeter förebyggande program
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com