preventivmetod instruktioner

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-16
Preventivmedel används för att förhindra graviditet . Välja vilken typ av preventivmedel beror på dina behov och hur länge du vill att preventivmedel ska vara aktiv . Det bästa sättet att bestämma vilken typ av preventivmedel att använda är att rådgöra med din läkare

typer av födelsekontroll

Innan du bestämmer vilken typ av preventivmedel du vill använda är det viktigt att veta vilka typer finns tillgängliga på marknaden . Preventivmedel kommer i form av hinder eller hormonell .

Barrier preventivmedel hänvisar till kondomer som köps över disk på ditt lokala apotek eller från din läkare. Det finns både manliga och kvinnliga kondomer tillgängliga . Den manliga kondom är placerad på penis , medan den kvinnliga kondomen är monterad i slidan . Kondomen fångar spermier och hindrar den från att resa till livmoderhalsen .

Den andra typen av preventivmedel är hormonella . Detta kommer i form av ett piller , plåster , skott eller spiral ( IUD. ) Var och en av dessa typer har hormoner som frigörs i kroppen som förhindrar ägglossning , som sedan förhindrar graviditet .

Få Preventivmedel

Varje form av preventivmedel , utom kondomer , kräver ett recept från din läkare . Boka tid med din gynekolog . Han kommer att bedöma dina behov och ställa frågor till dig att bestämma vilken typ är det bästa för din kropp. Du kan också begära en viss typ av preventivmedel , så länge din läkare går med på att ordinera det åt dig .

Du kommer sannolikt att ha en årlig gynekologisk undersökning innan din läkare ordinerar dig något . En årlig tentamen består av ett bröst för att känna för alla klumpar , ett bäcken testet för att se till att det inte finns några problem med din reproduktiva organ och slutligen ett cellprov för att kontrollera för livmoderhalscancer . Vid denna tid , kommer du också att bli ombedd din sjukdomshistoria samt din längd och vikt fattas .

Från Preventivmedel

Om du ordineras piller , kommer din läkare att skriva ett recept som ska fyllas på apoteket . Hon kommer att instruera dig när du ska börja ta dem . En ny förpackning med p-piller kan startas direkt , eller så kan du vänta tills din nästa mens börjar . En gemensam tid att börja p-piller är det söndagen efter mens. P-piller består normalt av 21 dagar på vita piller som innehåller hormoner som behövs för att förhindra graviditet , och sju dagar av piller som är inaktiva . Men vissa märken har bara fyra dagar av inaktiva piller . De innehåller inga hormoner och fungerar som påminnelse bara piller .

andra former av preventivmedel ges till din på din läkarmottagning . En kopparspiral , till exempel, ska införas under ett besök och sedan tas bort vid ett senare tillfälle när det inte längre behövs.

Komplikationer

Om du upplever någon typ av konstiga symtom , exempelvis blödningar mellan mensen , svår humörsvängningar och hälsofrågor , kontakta din läkare så snart som möjligt . Ibland kan det vara trial and error med att hitta den bästa formen av preventivmedel , eftersom varje kvinnas kropp skiljer sig från varandra .

Previous:nothing Next:den Billings metod för familjeplanering

Relaterade artiklar


 • hem botemedel mot erektil disfunction
 • Hur man köper orto EVRA-plåstret i Mexiko
 • Hur vet näringsmässiga kraven för ditt barn
 • Kan man bli gravid med oregelbunden mens ?
 • biverkningar av bicillin
 • preventivmedel typer
 • som p-piller kan orsaka bröstförstoring ?
 • risker för vasektomi
 • Hur vet jag om jag har genital herpes ?
 • delar av spermie
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com