symptom på hypogonadism

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-12
Hypogonadism kan producera ett brett utbud av symptom från tvetydiga könsorgan till värmevallningar , som är beroende av ålder på de manliga påverkas . Men oavsett om det sker under fosterutvecklingen , puberteten eller i vuxen ålder , kan hypogonadism förväntas negativt påverka den fysiska manlighet

Symtom

Fysiska symptom på hypogonadism i fosterutvecklingen skiljer sig från dem som förekommer i puberteten . Likaså vuxenlivet fysiska symptom skiljer sig från de andra två. Men hypogonadism producerar emotionella och psykiska symtom också.

fosterutveckling Symtom

När tillräckligt med testosteron inte produceras under fostrets utveckling , de yttre könsorganen lida . Eftersom testosteron behövs för att ordentligt utveckla de manliga könsorganen , en brist på det (på grund av hypogonadism ) kan faktiskt orsaka bildandet av kvinnliga könsorgan att utvecklas på ett foster av manligt kön i stället . Om testosteron nivån är något högre , kanske tvetydiga könsorgan tas fram. Och ibland testosteron nivån är tillräckligt hög för att producera de manliga könsorganen , men de är kraftigt underutvecklad.

Puberteten Onset Symtom

Medan de manliga könsorganen är tvetydiga eller obefintlig under puberteten , kan deras fortsatta tillväxt fortfarande vara något nedsatt på grund av en sänkning av testosteron . Dessutom kan andra fysikaliska egenskaper påverkas : djup röst , muskelmassa och kroppsbehåring tillväxt kan alla vara försvagat. Kan dock arm och ben längd ( liksom bröstvävnad ) uppleva allt en onormal ökning i tillväxt som inte är i proportion med resten av kroppen .

Vuxen Kvinna Symtom

de symtom hos vuxna män på grund att hypogonadism i viss mån likna det normala åldrandet : förlust av benmassa , en minskning av muskelmassa , erektil dysfunktion och mindre hårväxt på kroppen och ansiktet . Och en del skulle kunna hävda att infertilitet , ett symptom på hypogonadism hos vuxna män , är också ett problem som upplevs av åldrande män . Dock är utvecklingen av bröstvävnad , en annan hypogonadism symptom , uppenbarligen inte är relaterade till åldrandet .

mentala och känslomässiga symtom

Precis som kvinnor upplever klimakteriet vid en viss ålder på grund av hormonella förändringar , nedgången av testosteron hos män kan leda till att vissa emotionella förändringar. Till exempel kan värmevallningar , brist på sexuell lust och trötthet vara hypogonadism symptom hos vuxna män . Och som med åldrandet , en ökad koncentrationssvårigheter kan vara ett symptom på hypogonadism under detta steg.

Betydelse

Enligt National Institutes of Health, kan hypogonadism vara i hypotalamus ( hypofysen ) ursprung eller testikulär ursprung . Den testikelcancer ursprung kan vara ett resultat av genetisk sjukdom , trauma , kemoterapi , strålning eller till och med icke nedstigen testikel . Och hypofysen-relaterade hypogonadism kan vara ett resultat av skador eller sjukdom .

Previous:nothing Next:kostnadsfri hjälp för tidig utlösning

Relaterade artiklar


 • icke hormonella preventivmetoder
 • hur man utför hjärt-lungräddning på barn
 • ägglossning & symtom
 • hur man identifierar om ditt barn har dyslexi
 • läkemedel som används för tillfällig kemisk kastrering
 • humana reproduktiva systemet tutorial
 • biverkningar av bicillin
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin D
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin A
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com