HPV -vaccin lagar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-06
Gardasil , ett vaccin som tillverkats av Merck att den skyddar mot humant papillomvirus (HPV ) , godkändes av Food and Drug Administration under sommaren 2006. HPV är en sexuellt överförd sjukdom med över 30 stammar , varav många har inga särskilda sjukdomar förknippade med dem. Andra däremot , är orsaken till de flesta fallen av genitala vårtor och mer farligt , livmoderhalscancer

livmoderhalscancer och HPV

Nästan tre av fyra fall av livmoderhalscancer orsakas av detta virus . Livmoderhalscancer orsakar dödsfall bland 3. 700 kvinnor i USA varje år , över en tredjedel av diagnosen dessa . Denna statistik är låg jämfört med andra länder runt om i världen på grund av amerikanernas tillgång till PAP tester . Söker att drastiskt minska antalet kvinnor som drabbats av denna speciella form av cancer , har många lagstiftare runt om i landet föreslagit olika lagstiftning för att uppmuntra eller mandat fördelningen av detta vaccin .

lagstiftning om Spridning av HPV information

Många stater har antagit lagstiftning som helt enkelt order information om sjukdomen att spridas till allmänheten och ger finansiering för detta public service- reklamkampanj . North Carolina och North Dakota , både i 2006-2007 lagstiftande session antagit lagstiftning tillhandahålla finansiering för distribution av information om HPV och Gardasil vaccinet . North Carolina versionen av denna lag krävs särskilt distribution av denna information till alla föräldrar med barn i femte genom 12 grader .

lagstiftning om tillgången på vaccin

Andra stater har klarat räkningar att öka tillgången på vaccinet genom att minska ekonomiska hinder som kan ha hindrat föräldrar från att få sina barn vaccinerade . Även i 2006-2007 sessionen , undertecknat South Dakota som lag ett lagförslag som beviljats $ 9. 200. 000 till hälsoministeriet att ge Gardasil vaccinet på ett frivilligt basis till flickor i åldrarna 11 och 18. I samma session , passerade Rhode Island en lag om försäkringsbolag för att täcka vaccinet .

lagstiftning om obligatorisk vaccinering

Särskilt under 2006-2007 , de första lagarna sessionen sedan Gardasil godkännande av FDA , många stater föreslagna lagstiftningen att kräva att alla flickor i en viss ålder ska vaccineras mot HPV . Även i september 202C ingen av dessa rättsakter hade antagits officiellt , många var fortfarande i utskottet med goda utsikter till passage . Flera lagar av detta slag , som den som föreslås i Kentucky under 2007-2008 session ingår ett bidrag för föräldrar att välja bort att ge vaccinet till sina barn .

kontroversen om HPV -vaccin

På grund av karaktär av HPV som en sexuellt överförbar sjukdom, har en viss kontrovers omgiven Gardasil ovanligt att de flesta vaccination debatter . Många konservativa fruktar att , genom att främja eller , framför allt , beordrat vaccination skulle de effektivt främja samlag som ett säkrare beteende än det var innan vaccinet , uppenbarligen osant eftersom att vaccinet inte skyddar mot många stammar av HPV eller andra sexuellt överförbara sjukdomar. Men efter möten med företrädare Merck var många av dessa konservativa röster sätta mer tillfreds , med försäkran om att vaccinet inte skulle marknadsföras som gör sex säkrare utan snarare som att förebygga en dödlig sjukdom.

Previous:nothing Next:ska jag gå från min preventivmedel ?

Relaterade artiklar


 • preventivmedel riskfaktorer
 • om symtomen på trichomoniasis hos kvinnor
 • define genitala vårtor
 • födelsekontroll kalender metod
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • Valacyclovir biverkningar
 • hur man identifierar om ditt barn har dyslexi
 • hur du skyddar ditt barns hud i utomhussporter
 • Vad kan stoppa din mens ?
 • preventivmetod instruktioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com