Hur länge behöver jag vänta på STD -test?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-22

Basics

"STD " är en term som används för att beskriva en könssjukdom . Dessa är sjukdomar som sprids från kroppen till kroppskontakt eller genom övergång kroppsvätskor från en person till en annan under samlag . Dessa sjukdomar kan vara allt från saker som gonorré och herpes , som är helt hanterbara om de behandlas på rätt sätt , till potentiellt dödliga sjukdomar som hiv och aids. Dessa sjukdomar är huvudsakligen sprids under perioder med oskyddat sex när ingen fysisk preventivmedel som en kondom används av endera parten . Använda kondom gör att chanserna för upphandlande eller vidarebefordrar en STD att rasa dramatiskt , men det gör inte kön 100 procent säkra . När det gäller sexuellt överförbara sjukdomar är det enda sättet att vara helt säker på att du inte kommer att antingen avtal eller sprida ett är att helt enkelt inte ha sex alls .

Test

En person ska testas så snart som möjligt efter oskyddat sex om han är rädd att han har kontrakterat en sexuellt överförbar sjukdom . Redan en dag efter oskyddat samlag har ägt rum är tillräckligt snabbt för att få testas . Testning kan göras på lokala sjukhus , läkare kontor , gratis kliniker och institutioner som Planned Parenthood . Eftersom vissa könssjukdomar kan ta lång tid att manifestera sig fysiskt i form av symtom , även om en STD test kommer tillbaka med negativt resultat , bör ett nytt test utföras för ca 6 månader till ett år efter det första sexuella mötet . Detta kommer att göras för att få helt säker på att en person inte har ingått någon av sexuellt överförbara sjukdomar som tar tid att gestate i en människas kropp .

Typer

Som sagt, vissa typer av sexuellt överförbara sjukdomar tar längre tid att påverka en person än andra . Testning för klamydia och gonorré , till exempel, kommer att kräva ett urinprov för att diagnostisera . På grund av dessa , rekommenderas att en person vänta två veckor att bli testade , eftersom det är den standard tid det tar dessa sjukdomar för att visa upp resultaten av ett urinprov . En hiv /aids test kommer att kräva blod som skall dras . Även om detta test kan tas omedelbart efter oskyddat samlag har skett , kan det ta allt från 3 till 6 månader för testet att ge några avgörande resultat om en diagnos .

Om att få analyseras omedelbart är inte ett alternativ , i allmänhet den längsta tid människor bör inte vänta till dess symptom uppträder . Dessa kan bestå av vårtor och stötar , eller ens utslag på och runt könsorganen .

Previous:nothing Next:livslängd av spermier

Relaterade artiklar


 • Definitionen av impotenta
 • icke hormonella preventivmetoder
 • är alprostadil säkert att använda?
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin B
 • övningar och gratis tips för att öka din penis storlek
 • Kan man bli gravid även om du inte har ägglossning ?
 • hur man kan ge räddning andas för ett barn
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för förskolan
 • Mirena ius vs paraguard koppar spiral
 • alternativ växtbaserade läkemedel för erektil dysfunktion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com