Hur många dagar har levande spermier ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-10
Hela processen av spermatogenesen ( processen för spermiernas utveckling ) varar mellan 64 och 72 dagar . Efter mogen sperma har bildats deras livslängd beror på deras framtida öde . De kan stanna kvar i testiklarna eller utropade i en kvinnlig eller den yttre miljön , eller de kan urinerat ut .

Spermier är ganska ömtåliga av sig själva och främst förlitar sig på den miljö de är i för näring och säkerhet. Deras livskraft också påverkas starkt av hälsotillståndet hos den manliga i vilken de utvecklas .

Spermiebildning

Spermiebildning är den process genom vilken omogna spermatogonier gå igenom två meiotiska divisioner att bli spermatider . Till skillnad från sin föregångare spermatogonier som vardera har 46 kromosomer , spermatider är vad som kallas " haploida " celler , som innehåller endast 23 kromosomer .

spermatider går igenom en sista process kallad differentiering som gör dem till helt mogna spermier . Denna process kräver omfattande ombyggnader cell , men inga ytterligare uppdelningar. Spetsen på spermier huvudet är täckt av en håller akrosomen , en protein- fylld vesikler som innehåller flera enzymer viktiga för befruktning . Efter differentiering är klar spermierna är redo att lämna testiklarna .

Inmatning av Kvinna

Efter utlösning , spermier försöker att resa genom det kvinnliga reproduktiva systemet för att nå och befrukta ägget . Deras livslängd i den kvinnliga beror mycket på där de blir fångade i sin resa mot ägget .

I den hårda och sura skick i slidan , kan en spermie bara överleva i fyra till sex timmar . Livmoderhalsens slem som finns i kvinnans runt ägglossningen skapar en mer basisk miljö och därmed en mer gästvänlig atmosfär för spermier . Detta gör det lättare för dem att överleva och göra det tidigare i slidan , när tidpunkten är rätt .

på de kvinnliga

Spermier kan överleva mycket längre när de har gjort det genom livmoderhalsen öppningen. De flesta studier visar att spermierna varar mellan tre till fyra dagar i äggledarna , men kunde överleva så länge som sju dagar .

Inuti Testikel

Som tidigare nämnts , spermier tar cirka 10 veckor att till fullo utveckla inuti manliga reproduktiva systemet. Efter de når vuxen ålder de bada i och får näring av sperma . Om de är kvar i testiklarna , kommer de att förbli normalt lönsamt för cirka fyra till fem dagar .

Av denna anledning är det ofta rekommenderas att par avstå från samlag i tre till fyra dagar före ägglossning . Detta gör att ett stort antal livskraftiga spermier att byggas upp inne i mannen och in i kvinnan när timingen är perfekt för befruktning .

utomhusmiljön

Spermier kan inte hålla länge om de är i den yttre miljön . När spermierna lämnar manliga reproduktiva systemet , de har inget skydd från utsidan faror , om den inte skyddas av mekanismer i det kvinnliga reproduktiva systemet .

De har också någon näringskälla än den sperma som flyr med dem . Av denna anledning även om andra utanför förutsättningar var perfekta för spermier överlevnad , skulle de dö när sperman torkat upp . Detta skulle vara inom några timmar .

Previous:nothing Next:dyspareuni behandling

Relaterade artiklar


 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för grundskolan
 • hur man hittar stöd för ett autistiskt barn
 • med preventivmedel när du är gravid
 • naturliga sätt att öka fertiliteten
 • preventivmedel typer
 • herpes och infektioner i urinblåsan
 • Hur vet man att ringa läkaren om ditt barn eller barn är sjukt
 • Valacyclovir biverkningar
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • naturliga sätt att öka libido
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com