Hur spermabanker funktion ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-01

spermabank Rutiner

spermabanker används av kvinnor som vill bli gravid , eller av personer som söker för att lagra spermier före en riskfylld . händelse , till exempel cancer patienter som kommer att behandlas med cellgifter . Det är konservativt uppskattas av American Association of vävnadsbanker ( AATB ) att det finns 4. 000 till 5. 000 inseminerade födda per år . Detta förutsätter en totalt 130. 000 totala födda sedan insemination har fulländat över 30 år sedan . Givarna är föremål för omfattande tester.

Testa innehåller forska givaren familj i minst tre generationer , och regelbundna (6-månaders ) tester av givaren för tecken på invalidiserande och infektionssjukdomar. Innan godkännande har givare screenas för många andra egenskaper , inklusive genetiska fel eller mutationer . Spermabanker utföra kromosomanalys . Test för många genetiska sjukdomar som cystisk fibros och genetiska förutsättningar är gemensamma för etniska grupper såsom sickle- cell drag ( i afro- amerikaner ) utförs också . Mottagare är också testas för lämplighet och förmåga att föda barn .

Begränsningar med spermabank Donor

spermabanker måste iaktta yttersta noggrannhet för att undvika risken för givare bidrag i samma område . Den population testning tillåter inte mer än 25 födda per 800. 000 personer , eller ungefär en födelse för 32. 000 nya födslar . Befolkningen räknas av befolkningen i omedelbar närhet av förlossningen. Som en praktisk fråga , enligt en undersökning som utförts av AATB tillåter de flesta spermabanker inte mer än 10 födslar per donator . Även om det finns restriktioner på donatorer , inga sådana begränsningar finns på plats för mottagaren familjer . Spermabanker använder ofta samma givare för att fylla i familjen .

tillsynen av spermabanker

spermabanker regleras av den amerikanska myndigheten Food and Drug Administration och staten licensiering organisationen . Förordningen är mest berörda av donatorkontroll , journalföring och spermier bevarande . Revision och kontroll av register är en vanlig och viktig del av regelverket. Dessutom har de flesta spermabanker arbeta under ledning av professionella ramen för AATB .

En annan viktig fråga är anonymitet , eller på begäran av de flesta givare inte kan identifieras . Medan vissa länder , framför allt England och Australien , förbud anonymitet för givare , USA fortfarande kommer att hedra anonymitet . Många spermier banker erbjuder användning av givare som kommer att identifiera sig när barnet fyller 18 år.

sperma före kemoterapi eller operation

Spermielagring för fertiliteten ändamål är möjligt med flera förbehåll . Spermier kan inte lagras för länge , och beroende på den tid som krävs före operation eller kemoterapi , kan det inte finnas tillräckligt med tid för förvaring . I de flesta fall en läkare måste konsulteras för att undersöka detaljerna i lastplan .

Previous:nothing Next:farorna med p-piller

Relaterade artiklar


 • Hur tuggtobak effekt manlig infertilitet ?
 • hur du skyddar ditt barns hud i utomhussporter
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade i hans eller hennes andra år
 • orto EVRA : s biverkningar jämfört med andra p-piller
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • egenskaper den första dagen i en menstruationscykel
 • farorna med p-piller
 • preventivmedel förfaranden
 • nordette preventivmedel biverkningar
 • STD & sti symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com