Hur stor är chansen att bli gravid efter en vasektomi ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-19
Vasektomi är ett preventivmedel tänkt att göra en människa permanent sterila. Under en vasektomi , är rören som bär spermierna till urinröret blockeras så att en mans sperma inte längre innehåller spermier . I mycket sällsynta fall kan oavsiktlig graviditet uppstå efter en vasektomi . Graviditet efter en vasektomi kan också vara möjligt om du får en vasektomi återföring , ett förfarande som syftar till att koppla rören som bär spermier . Inte alla vasektomi återföringar framgångsrika i att uppnå graviditet

första månaderna

Det är viktigt att komma ihåg att en vasektomi inte kommer att gälla direkt . Enligt FamilyDoctor. org , behöver du antagligen att ejakulera mellan 15 och 20 gånger innan alla resterande sperma har rensats från sädesledaren , rören som transporterar spermier till urinröret . Att kontrollera att din vasektomi fungerat , kommer din läkare behöva prover av din sperma efter vasektomi , du kommer inte anses vara steril tills du har två sperma-gratisprover . Under tiden måste du använda en annan metod för födelsekontroll för att förhindra graviditet .

Sannolikhet Senare Graviditet

Enligt Planned Parenthood , i ungefär en av 1000 fall en man rör lyckas växa ihop efter vasektomi . Om detta inträffar , kan du kanske göra din partner gravid .

vasektomi Återföring

Ibland en man som har haft en vasektomi ändrar sig om att ha barn . Enligt UrologyHealth. org kan de flesta vasectomies vändas . I en vasektomi återföring kommer en kirurg återansluta antingen avskiljes sädesledaren till varandra eller kommer att ansluta den övre delen av sädesledaren till epididymis , det organ där spermierna mognar . Båda förfarandena har nästan samma framgångar.

Framgång för återföring

Enligt Mayo Clinic , ungefär hälften av alla par har möjlighet att bli gravida inom två år ha en vasektomi omsvängning . I framgångsrika återföringar , spermier brukar återvända till sperma inom några månader . för vissa förfaranden , dock kan det ta upp till 15 månader för spermier att återkomma

Faktorer som påverkar framgång

Som UrologyHealth. org stater är graviditet mer sannolikt om tid mellan vasektomi och vasektomi återföring är relativt kort . Enligt Mayo Clinic är graviditet också mer sannolikt om den kvinnliga partnern inte har några fertilitetsproblem av hennes egna .

Om din Återföring misslyckas

Om din vasektomi återföring misslyckas kan du prova en andra vändning , men så som UrologyHealth. org anteckningar , framgång mätt vanligtvis åtta till 10 procent lägre för andra trender. Du kan också överväga provrörsbefruktning , antingen fryst sperma eller spermier från din testikel eller bitestikeln . Hos kvinnor under 37 års ålder , till exempel IVF behandlingar har en 30 till 35 procent framgång . Framgång är mycket lägre för äldre kvinnor .

Previous:nothing Next:biverkningar av chlomid

Relaterade artiklar


 • delar av reproduktionssystemet
 • spermiedödande medel fakta
 • alternativa behandlingar för erektil dysfunktion
 • hjälpmedel tidiga tecken
 • ägglossning & symtom
 • ska jag gå från min preventivmedel ?
 • Reproduktionsorgan fakta
 • hur du skyddar ditt barns hud i utomhussporter
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin E
 • hur man identifierar om ditt barn har dyslexi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com