Reproduktionsorgan fakta

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-03
Den mänskliga kroppen system som ger möjlighet för människor att skaffa barn kallas " det reproduktiva systemet. " Det reproduktiva systemet består av hormoner , vätskor , organ och feromoner . Alla dessa delar och kemiska reaktioner arbetar tillsammans för att förse oss med våra framtida generationer

det kvinnliga reproduktiva systemet

Den kvinnliga reproduktiva systemet . är lite mer komplicerat än det manliga reproduktiva systemet , eftersom det är honorna som växer och föda barn . Med detta är det kvinnliga reproduktiva systemet kunna upprätthålla en hälsosam och naturlig miljö för ett växande foster . Den reproduktiva organ hos en kvinnlig är interna och inkludera vagina, livmoder , äggledare och två äggstockar. Varje 29 -tal dagar , är ett ägg frigörs från en äggstock och passerar genom äggledarna , där det antingen befruktas och implantat i livmodern eller reser på tills den släpps , outvecklad , från den kvinnliga kroppen under menstruation .

det manliga reproduktiva systemet

Den manliga reproduktiva systemet är främst externa och omfattar penis , testiklar , bitestiklar , sädesledaren , pungen , spermier , prostata och sädesblåsor . Spermier produceras i testiklarna och förvaras i bitestiklarna inom pungen och prostatan bidrar till att ge sperma för spermierna att resa i. vätska och näring är också av sädesblåsorna . Pungen håller utvecklingsländerna spermier i god temperatur tills spermierna passerar genom penis i den kvinnliga reproduktiva systemet , via den kvinnliga slidan . De spermier färdas sedan upp mot livmodern och fortsätter tills spermier ansluter med en kvinnlig ägg . Celldelning börjar sedan , vilket resulterar i ett barn.

Sjukdomar

det humana reproduktiva systemet är en del av den mänskliga kroppen som lätt kan påverkas av sjukdomen , både bakterier och virus . Vanliga sjukdomar i det reproduktiva systemet är syfilis , reproduktiv infektioner tarmkanalen , HIV , cancer , genital herpes och klamydia . Alla dessa sjukdomar och infektioner kan orsaka skador på fortplantningsorganen lång sikt .

barnlöshet

Infertilitet är när antingen manliga eller kvinnliga reproduktiva systemet är helt eller delvis icke-funktionella . Detta kan vara en följd av sjukdom, kirurgi , naturliga orsaker och skada . Vissa individer är infertila på grund av en ohälsosam kost och ohälsosamma eller stressig livsstil . Det finns flera alternativ som finns idag som kan erbjuda infertila par möjlighet att producera ett barn . IVF , medicinering , äggdonatorer och spermadonatorer är bara några exempel .

klimakteriet

Menopause är den tid då den kvinnliga reproduktiva systemet börjar stängas av permanent . Vanligtvis mitt i livet , kan hända klimakteriet tidigare och senare , men för de flesta kvinnor i klimakteriet börjar under slutet av 40-talet och tidigt 50-tal . Den månatliga menstruationscykeln blir oregelbunden under de första åren , då det upphör för gott . Slutar äggstockarna att producera ägg . Det finns andra biverkningar av klimakteriet som inkluderar vallningar , humörsvängningar , trötthet , förändringar i matvanor och hormonell obalans , men vissa kvinnor går igenom klimakteriet utan några biverkningar .

Previous:nothing Next:tips för att öka spermier

Relaterade artiklar


 • livsmedel som behandlar impotens
 • Hur vet näringsmässiga kraven för ditt barn
 • symptom på hypogonadism
 • ägglossning som det påverkar familjeplanering
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin D
 • delar av spermie
 • risker för vasektomi
 • hur man ska behandla ett barn som inte kan behålla maten
 • cystit blåskatarr
 • p-piller faq
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com