alternativa preventivmedel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-16
Moderna traditionella preventivmedel såsom kondomer , p-piller och spiral är mycket effektivt för att förebygga graviditet , men de kan orsaka oönskade biverkningar, bland annat hormonella obalanser , allergiska reaktioner eller medicinska tillstånd . Alternativa preventivmedel kan vara önskvärt val för par som söker ett preventivmedel som är fri från hormoner och syntetiska kemikalier

Fertilitet Medvetenhet

Fertilitet medvetenhet , även känd som naturlig familjeplanering , är ett alternativt preventivmedel i vilken en kvinna avstår från sex under de dagar hon är mest sannolikt att bli gravid . Kvinnor kan avgöra deras fertila dagar genom att kartlägga deras perioder , kontroll basala kroppstemperatur och märker arten av deras livmoderhalssekret . Enligt Planned Parenthood , fertilitet medvetenhet preventivmetoder , när den används på rätt sätt , är ungefär lika effektivt som traditionella preventivmetoder såsom kondom , pessar och livmoderhalscancer mössor , med mellan 15 och 25 graviditeter per 100 kvinnor .

Citron

Citronsaft är en alternativ preventivmetod som har använts av kvinnor genom historien . Australiska forskare Roger Short , som forskar om människans fortplantning vid University of Melbourne , fastställt att en blandning av 20 procent citronsaft och vatten är ett mycket effektivt spermiedödande medel , och immobiliserar sperma inom 30 sekunder. För att använda citronsaft som ett alternativ preventivmedel , antingen använda lösningen som en douche eller infoga en svamp indränkt i citronsaft in i slidan före samlag . Var noga med att späda ut citronsaft till fem delar vatten till en del citronjuice , som en högre koncentration kan irritera eller skada vaginala vävnader .

Neem

Enligt en 1984 undersökning som publicerades i den indiska Journal of Medical Research , ren Neem olja , som länge har använts som preventivmedel i Indien , visade sig vara ett mycket effektivt spermiedödande medel . Neem olja har också tas oralt av män i Indien som ett alternativ preventivmedel . Mer forskning behövs för att bedöma biverkningar, långsiktiga effekter och effektivitet Neem olja som ett alternativ preventivmedel .

Queen Anne 's Lace

En artikel om naturliga preventivmedel med i Washington Post avslöjar att Queen Anne 's Lace , även kallad vild morot , är ett preventivmedel som går tillbaka till antikens Grekland. Queen Anne 's Lace användes också som traditionell preventivmedel i Indien och i början av Amerika . Frön av denna gemensamma anläggningen kan tuggas, och som till en drink eller extraheras till en olja och tas antingen före samlag eller inom några dagar av samlag . Det finns inte mycket modern forskning för att fastställa effektivitet och säkerhet Queen Anne 's Lace som ett alternativ preventivmedel .

Återkallande

Återkallelse eller avbrutet samlag , är ett alternativ preventivmedel där mannen drar sig tillbaka från slidan före utlösning . Även om återkallande minimerar kontakt med sperma , kan en del spermier fortfarande finnas i före utlösning vätskor . Planned Parenthood uppskattar att tillbakadragandet metoden är mindre effektiva än traditionella preventivmedel , med cirka 30 graviditeter per 100 kvinnor .

Previous:nothing Next:effektiviteten av preventivmedel

Relaterade artiklar


 • hur man hittar stöd för ett autistiskt barn
 • biverkningar av bicillin
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin B
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • är alprostadil säkert att använda?
 • hur man kan ge räddning andas för ett barn
 • effekterna av dagen- efter-piller
 • korrekt genitala hygien
 • Mirena ius vs paraguard koppar spiral
 • penis humant papillomvirus infektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com