delar av reproduktionssystemet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-19
Kopiering är viktigt för alla levande organismer att fortsätta sina arter . Precis som hos andra däggdjur , kräver det humana reproduktiva systemet sammanslagningen av ett ägg och spermier att skapa avkomma . De delar av den manliga och kvinnliga reproduktiva system fungerar separat och i harmoni för att maximera chansen en spermie kommer befrukta ett ägg

Funktion hos kvinnliga reproduktiva systemet

Den kvinnliga reproduktiva systemet har två huvudsyften . Först släpper man ett ägg varje månad i reproduktiva mogna kvinnor . Andra, om ägget befruktas fungerar systemet för att ge näring , skydda och leverera det växande barnet .

Funktion det manliga reproduktiva systemet

Den manliga reproduktiva systemet skapar sperma och är utformad för att få spermier tillräckligt nära kvinnans ägg för befruktning inträffa . Det skapar också testosteron , ett hormon som orsakar fysiska förändringar hos män och orsakar produktionen av spermier .

Kvinna Funktioner

det reproduktiva systemet för honan är fokuserad på livmodern , en päronformad struktur som finns inuti bäckenet regionen . Livmodern innehåller två äggstockar , ovala strukturer som hus äggen . Mänskliga kvinnor föds med alla ägg de någonsin kommer att ha . När flickor når puberteten , ägg börjar mogna en i taget . Ägglossning är den process genom vilken ett moget ägg släpps reser till en av två äggledarna för befruktning av en spermie .

vagina är en annan viktig del i det reproduktiva systemet. Slidan är en öppning för en manlig penis att komma in . Om han får utlösning sperma innehåller sperma in i slidan , kommer spermier färdas genom en öppning som kallas livmoderhalsen och in i äggledarna där befruktning av ägget kan äga rum .

Ett befruktat ägg kommer att fortsätta att resa genom tunneln -liknande äggledaren till livmodern . Om det fäster vid livmoderväggen , är kvinnan anses gravid . Om graviditet inte inträffar , kommer livmodern kvitt sin foder och ägget tillsammans . Detta är menstruation , en blodig urladdning som kommer ut genom slidan .

livmodern kommer att skydda och ge näring åt ett växande foster , och slidan är också den öppning genom vilken barnet kommer att levereras .

Man Funktioner

För att fortplanta sig , består det manliga reproduktiva systemet av flera delar , varav vissa är utanför den manliga kroppen.

Miljontals spermier skapas varje dag och förvaras inuti två ovala testiklar . Testiklarna är inrymt inne i pungen , en yttre struktur som hjälper till att reglera testiklarna " temperatur . Ungefär som en påse innehåller pungen också bitestikeln . Bitestiklarna är ett spiralformat rör som ansluter till sädesledaren , ett annat rör -liknande struktur . Tillsammans utgör detta kanalsystemet ( bitestiklarna och sädesledaren ) som "vägen" för spermier att avsluta testiklarna och ta sig till penis . Penis , en struktur som blir rak när dess vävnad fylls med blod , är den kanal för spermier att komma in i honans vagina .

Fakta

Både hanar och honor har liknande reproduktiva delar , men de fungerar olika . Tidigt i fostrets utveckling , finns det ingen fysisk skillnad mellan män och kvinnor . När gener utlöser ett foster att utvecklas som en manlig ( eller inte utlöser det , vilket skapar en kvinnlig ) , den liknande strukturer börjar differentiera. Vad skulle ha varit klitoris i en kvinnlig blir den manliga penisen . Oval strukturer utvecklas antingen till manliga testiklarna eller förbli interna äggstockar hos kvinnor .

Previous:nothing Next:symptom på klamydia hos män

Relaterade artiklar


 • hur man kan ge räddning andas för ett barn
 • Definitionen av impotenta
 • humant papillomvirus diagnos
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin B
 • Resultatet av att sluta preventivmedel
 • define genitala vårtor
 • naturliga sätt att öka fertiliteten
 • effekter rökning har på fertilitet
 • livsmedel som behandlar impotens
 • tonårsgraviditeter förebyggande program
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com