effekter av erektil dysfunktion på fysisk hälsa

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-29
Erektil dysfunktion, som ofta kallas impotens , drabbar en stor del av den manliga befolkningen . Den kan orsaka omfattande psykologiska effekter på män , och det finns begränsade fysiska effekter som impotens kan ha på män också . Dessa frågor brukar inte vara allvarliga eller livshotande , men kan påverka en livsstil och självkänsla

Fakta

erektil dysfunktion är den manliga kroppens oförmåga att behålla en erektion vid sexuell beteende . Denna dysfunktion drabbar 30 miljoner män i Amerika och är ett kroniskt problem för dessa män . Impotens tenderar att påverka män som är över 60 år gammal i en mycket högre andel . Det finns olika behandlingar som kan ge tillfällig lindring av impotens .

Orsaker

Impotens sig inte leder till en mängd fysiska effekter på en människa , men orsakerna av erektil funktion är ofta ett tecken på mer allvarliga hälsoproblem . Många män som lider av impotens ha tidiga stadier av hjärtsjukdom , igentäppta blodkärl , högt blodtryck, eller är överviktiga . Många män som är rökare , missbrukare eller har hormonella störningar kan visa tecken på erektil dysfunktion.

förlust av libido

En av de fysiska effekterna av impotens är en persons förlust av sexuell lust . Detta kan bero på en mängd faktorer , stress är en av de mest anmärkningsvärda faktorerna för att minska sexuell lust . Det finns ingen " genomsnittliga " fysiska krav på sexuell lust , men förlusten av din sexuella lust kommer att ha en psykologiska och beteendemässiga konsekvenser .

retrograd ejakulation

Retrograd ejakulation inträffar när ejakulatet inte ut ur penis , men reser upp urinröret mot urinblåsan . Detta kan inträffa om en man orgasmer , trots att erektil dysfunktion. Inga negativa fysiska effekter uppstå från denna dysfunktion .

Ångest

Förlust av förmågan att behålla en erektion kan ha en förödande inverkan på en mans självkänsla och orsaka ökad ångest under sexuell aktivitet. Sådana oro behålla en erektion kan leda till upprepa misslyckanden , som bara kommer att orsaka mer ångest . Under vissa omständigheter kommer ångesten orsaka ytterligare stress och spänningar som kan manifesteras i hypertoni .

Depression

En annan viktig effekt som impotens kan ha på en människas fysiska välmående är depression . Män associerar ofta sin självkänsla på sina sexuella förmåga. Att förlora denna förmåga ofta besegrar en man , vilket gör dem isolerade och tillbaka . Detta deprimerade tillstånd kan påverka mannens arbetslivet och andra sociala interaktioner . Urologer visar ofta psykoterapi för att hantera dessa frågor .

Previous:nothing Next:medicin för att hjälpa kvinnor bli gravid

Relaterade artiklar


 • biverkningar av chlomid
 • Kan jag vara gravid , men har fortfarande en period ?
 • hur du skyddar ditt barns hud i utomhussporter
 • typer av p-piller och biverkningar
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • Yasmin vs Yaz preventivmedel
 • humana reproduktiva systemet tutorial
 • den Yohimbine effekt på spermier
 • define genitala vårtor
 • ska jag gå från min preventivmedel ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com