farorna med p-piller

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-01
P-piller är ett preventivmedel som har funnits i USA i mer än fyrtio år . Även kallad " p-piller , är denna form av preventivmedel de vanligaste formen av reversibel preventivmedel som används i detta land. Rätt använd är skydd mot graviditet nästan total . Det finns både fördelar och risker med att använda p-piller . ? Kan nyttan av att vara på p-piller uppväger riskerna

Fördelar

Den största fördelen med p-piller är det faktum att det är det mest effektiva sättet att preventivmedel finns tillgängliga. Det är betydligt mer effektiv än någon alternativ form av preventivmedel . Orala preventivmedel är 100 % reversibla . Det finns också icke-preventivmedel förmåner , bland annat minskad risk för äggstockscancer och lägre risk för livmodercancer . Menstruationscykler blir ofta regelbundna och förutsägbara när man använder p-piller , och en del kvinnor få göra avsteg från premenstruella syndrom.

mindre biverkningar

Lindriga biverkningar är illamående , vätskeretention och ömma bröst . Dessa biverkningar går ofta bort inom några månader . Du kan uppleva huvudvärk , depression och ökat blodtryck . Det kan finnas brist på menstruation . En annan nackdel med p-piller är att användarna måste komma ihåg att ta den varje dag .

stora risker

Höga doser östrogen kan bidra till bildningen av blodproppar , vilket kan leda till stroke eller hjärtinfarkt. Risken ökar dramatiskt för kvinnor över 35 och kvinnor som röker . Användningen av p-piller har också satts i samband med bröstcancer , livmoderhalscancer och sjukdomar i gallblåsan.

Överväganden

Det rekommenderas att kvinnor över 35 som röker inte använder p-piller . Andra sjukdomar som diabetes och högt blodtryck kan också göra med hjälp av p-piller riskfyllt. Denna form av preventivmedel kan inte vara rätt för dig om du är över 50 eller om du börjar få migrän efter börjar använda p-piller . Tala med din läkare om alla dina tillgängliga alternativ .

Varningstecken

Vissa varningssignaler bör föranleda ett samtal till doktorn för att söka efter piller-relaterade komplikationer. Dessa tecken inkluderar svår buksmärta , bröstsmärta eller svår smärta i ben, särskilt i vaden eller låret . Andra tecken på möjliga komplikationer är huvudvärk, yrsel , dimsyn , andnöd eller andas eller någon typ av svaghet eller domningar . Även med hjälp av p-piller är säkert för de flesta kvinnor , ring din läkare om du upplever något av dessa varningssignaler eller andra symtom som berör dig .

Previous:nothing Next:vad är herpes simplex virus typ 2 ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan ge räddning andas för ett barn
 • STD & sti symtom
 • spermiedödande medel fakta
 • tonårsgraviditeter förebyggande program
 • genitala vårtor diagnos
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin D
 • Hur länge kan jag vänta med att ta plan B ?
 • hur man utför hjärt-lungräddning på barn
 • biverkningar av Mirena
 • hur kan herpes sändas ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com