födelsekontroll kalender metod

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-05
Kalendern preventivmedel är den vanligaste formen av alla naturliga familjeplanering. Det är ett bra alternativ till kemiska preventivmedel och barriärmetoder för dem som föredrar en mer holistisk syn på preventivmedel . Varje form av preventivmedel har sina risker och fördelar och bara du kan avgöra vilken metod som är rätt för dig

Du behöver : .
Vikter

Grundläggande teori

kalender metoden är också känd som rytm metod och fertilitet Awareness Method (FAM ) . Den bygger på mycket regelbunden menstruationscykel och strikt följsamhet till praktiken.

Den grundläggande teori att ägglossningen inträffar 14 dagar före menstruationen börjar . Därför kommer en kvinna med en 28-dagars menscykel ägglossning på dag 14 av hennes cykel där en kvinna med en 32-dagars cykel skulle ägglossning på dag 18 av hennes cykel .

För att öva kalendern metod bör en kvinna räkna tillbaka 14 dagar efter hennes förväntade menstruation att sätta fingret på dagen för förväntad ägglossning . Eftersom spermier kan överleva teoretiskt så länge som 7 dagar i den kvinnliga genitalia , ska hon avstå från samlag eller använda en barriärmetod för födelsekontroll i sju dagar före förväntad ägglossning datum . Hon kan återgå till normal samlag utan ett hinder så snart som 24 timmar efter ägglossningen har inträffat

Sample Kalender

1 juli-. Första dagen i menstruationen-Cykel Dag 1
7 juli-Börja använda en barriär metod eller avstå från samlag eftersom spermier kan överleva sju dagar
14 juli-. ägglossning förväntas
15 juli-. Återuppta normala samlag
28 juli-. Beräknad första dag för nästa menstruation

Fördelar

Kalendern metod för familjeplanering är 100 procent gratis . Dessutom förlitar sig inte alls om kemikalier eller metoder barriär . Kvinnor med begränsade resurser , inga försäkringar, hälsoproblem relaterade till kemiska preventivmedel , eller de som har allergier mot barriär preventivmetod hittar kalendern metod att vara mycket lämplig för deras individuella situation .

Överväganden

Inte varje kvinna ägglossning 14 dagar innan hennes menstruation börjar . I själva verket kan det lutealfas ( tiden mellan ägglossning och menstruation ) varierar från 10 till 17 dagar även i de friskaste av kvinnor . Detta skall alltid beaktas om enbart förlita sig på kalendern metod för födelsekontroll .

Lägger over-the-counter ägglossningstester till mixen kommer att ge en klarare uppfattning om när ägglossningen inträffar.

Effekt

Om praktiseras helt perfekt och ägglossningen inträffar när den förväntade vid varje cykel , kalendern metoden är lika effektiv som 98 procent .

På grund av naturliga variationer i den kvinnliga kroppen samt yttre faktorer såsom glömda datum , är samlade effekten faktiskt cirka 87 procent i den verkliga världen . Det innebär att ungefär 13 av 100 kvinnor som utövar kalendern metod skall bli med barn under en given cykel .

Previous:nothing Next:define genitala vårtor

Relaterade artiklar


 • humana reproduktiva systemet tutorial
 • hur man ska behandla foten smärta hos barn
 • preventivmetoder och teknik
 • Kan man bli gravid med pre - cum ?
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med protein
 • Valacyclovir biverkningar
 • övningar och gratis tips för att öka din penis storlek
 • biverkningar av bicillin
 • den Yohimbine effekt på spermier
 • humant papillomvirus infektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com