fördelar och nackdelar med vasektomi

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-12
En vasektomi är en form av manligt preventivmedel . Under förfarandet en mans sädesledarna är bundna av och bränt . Som ett resultat av hans sperma inte längre kan befrukta sin partner . Beslutet att genomgå en vasektomi bör inte göras lättvindigt . En vasektomi kan fungera som en relativ effektiv form av preventivmedel , men kanske inte alltid är lätt vändas bör man ångra sig senare i livet

Öppenvården förfarande

En vasektomi är oftast enkla öppenvården förfarande ofta görs under lokalbedövning. En urolog bedövar mannens pung med en eller två vassa nålar . Den urolog gör sedan två små snitt i hans testiklar . Detta gör det möjligt för läkare att få tillgång till sädesledaren . Läkaren skär sedan rören , cauterizes dem och stygnen upp snitt . En patient kan förvänta sig en återhämtningstid på omkring två till tre dagar . Han rekommenderas till is i området för att minska svullnad . Resultat av förfarandet är kända inom tre till sex månader när mannens spermier prov testas . Läkaren kommer att kontrollera att det inte finns några levande spermier .

Undvikande av Kvinna Preventivmedel

vasektomi kan tillåta en kvinnlig partner för att undvika preventivmedel . Många kvinnliga preventivmetoder kan ha oönskade biverkningar . Orala preventivmedel kan höja kvinnans blodtryck och risken för stroke. En spiral kan misslyckas eller orsaka infektion . Kopplingsförbehåll en kvinnas rör i allmänhet är mer involverade förfarande än att binda en mans rör . En kvinna står inför en längre period av återhämtning . En vasektomi är en mycket enklare förfarande för en man att återhämta sig från .

Reversibel

vasectomies kan vändas om mannen ändrar sig och vill få barn eller skaffa fler barn . Den urolog band rören tillbaka tillsammans med mikrokirurgi tekniker . En vasektomi återföring kallas vasovasostomy . Återföring har cirka 50 procent till 70 procent chans att fungera .

få biverkningar

Efter den inledande driften återhämtningsperioden har gått , de flesta män inte upplever några långsiktiga biverkningar från förfarandet. Vasectomies inte ger upphov till en mans hälsorisker och inte heller orsaka obehag efter att han har återhämtat sig.

Underlåtenhet

När vasektomi har utförts , finns en liten risk ( 15/10 , 000 ) att det inte fungerar. En människa kan av misstag pappa barn oavsiktligt . Detta kan leda till långvarig stress och ekonomiska svårigheter.

Svårt vända arbetsordningen

vasectomies kan vara svårt att vända . En vasektomi återföring innebär ytterligare operation och kan inte omfattas av ditt försäkringsbolag. Om kirurgi inte fungerar kan paret behöver genomgå assisterad befruktning förfaranden för bistånd såsom in vitro fertilisering .

Inget skydd

En vasektomi skyddar inte mot sexuellt överförda sjukdomar . En manlig partner kan omedvetet smitta någon annan av misstag . Om du har en sexuellt överförbar sjukdom eller misstänker att din partner gör , använda andra former av preventivmedel som skyddar mot könssjukdomar , till exempel kondom .

Previous:nothing Next:manliga reproduktiva systemet problem

Relaterade artiklar


 • biverkningar av Mirena
 • fertilitetspreparat fakta
 • den Yohimbine effekt på spermier
 • Definitionen av impotenta
 • genitala vårtor diagnos
 • olika preventivmedel för kvinnor
 • tips för att öka spermier
 • kan jag bli gravid utan ägglossning ?
 • sätt att identifiera och behandla ett barns öroninflammation
 • symptom på hypogonadism
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com