förfaranden för en vasektomi

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-25

beredningen

Se till att du dusch och grundligt rengöra ditt könsorgan innan din vasektomi . Du kanske vill rådfråga din läkare om du måste också raka pungsäcken området . Du kommer att rapportera till din läkare för att vasektomi , som vanligtvis tar ungefär 30 minuter att slutföra. Läkaren kommer att undersöka din pung och injicera en bedövande medicinering i pungsäcken området . Efter medicinering träder i kraft , kommer din läkare att göra en liten punktering i din pung . Vasectomies används för att kräva en skalpell snitt och uppföljning stygn, men ingen skalpell förfarande är den metod som används för närvarande oftast .

kirurgiskt ingrepp

När läkaren punkterar pungen , kommer han att använda ett instrument för att hämta och exponera vas rör . Dessa är de två rören som levererar sperma från testiklarna till prostatan , där det blandas med sperman . Din läkare sedan kommer att utföra en eller flera av följande förfaranden : ( 1) klippa och binda VAS rören , (2 ) etsande ändarna på rören , ( 3) fästa metall klämmor till röret ändelser . Då din läkare kommer att infoga avhuggna vas tillbaka rören genom hålet som skapades i pungen .

Återvinning och Uppföljning

Din läkare kommer att tillämpa en gasbinda till din pung , som kommer att hållas på plats av en atletisk supporter . Det rekommenderas att någon annan köra dig hem . Du kan förvänta dig lätt till måttlig smärta , blåmärken och inflammation i testiklarna område . Använd ispåsar för att hjälpa till med smärta och svullnad. Du kan också ta över receptfria smärtstillande medel som paracetamol eller ibuprofen , eller din läkare kan ordinera en starkare medicin för smärta . Du kan också behöva ta ett antibiotikum som en förebyggande åtgärd för infektion . Försök att hålla dig av dina fötter i ca 24 timmar . Du kan återuppta de flesta aktiviteter som inte är fysiskt krävande inom två till tre dagar. Detta inkluderar arbete så länge ditt arbete inte är fysiskt krävande . De flesta läkare rekommenderar att avstå från samlag i fyra till sju dagar och undvika lyft , idrottslig verksamhet eller ansträngande arbete för ungefär en vecka.

Previous:nothing Next:Hur snabbt spermier resa ?

Relaterade artiklar


 • p-piller faq
 • hur man kan öka storleken på din penis naturligt
 • Premarin problem
 • symptom på klamydia hos män
 • preventivmedel typer
 • symptom på hypogonadism
 • preventivmedel förmåner
 • hur man hittar stöd för ett autistiskt barn
 • preventivmetod instruktioner
 • Hur vet man att ringa läkaren om ditt barn eller barn är sjukt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com