inte amoxicillin påverka p-piller ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-08
Samtidigt som den totala effekten av amoxicillin på hormonella preventivmedel fortfarande är okända , läkare tror att amoxicillin potentiellt kan minska hur väl preventivmedel funktioner i en kvinnas kropp . Medan riskerna för preventivmedel inte att fungera korrekt med amoxicillin använder är låg rekommenderar läkare att använda en säkerhetskopia preventivmetod om du måste ta amoxicillin medan du använder hormonella preventivmedel

Identification

amoxicillin, även känd som Alphamox , Amoxil , Dispermox och Trimox är ett recept antibiotika ordineras för behandling av många bakteriella infektioner. Amoxicillin tillhör penicillin grupp av antibiotika (tillsammans med ampicillin , piperacillin och andra ) , som behandling av bakteriella infektioner , som bryter reproduktionscykel av vissa typer av bakterier , amoxicillin är i allmänhet föreskrivs i en muntlig kapsel eller tablettform

amoxicillin och . Preventivmedel Effekter

Det är möjligt för amoxicillin att påverka hur kroppen bryter ner ( metaboliserar ) och använder hormonella preventivmedel . Samtidigt som risken för preventivmedel misslyckande från amoxicillin behandling anses vara liten , rekommenderar läkarna att använda en back up preventivmedel om du tar amoxcillin och preventivmedel för att undvika ens den minsta möjlighet till preventivmedel misslyckande . Tills vidare långtidsstudier har utförts för att utvärdera i vilken grad amoxicillin påverkar preventivmedel , läkare sannolikt kommer att fortsätta denna rekommendation.

Rekommendationer för amoxicillin och Preventivmedel Använd

Kvinnor som använder amoxicillin och hormonella preventivmedel är rådas att använda ytterligare en preventivmetod medan de tar amoxicillin och under en vecka efter de är klara med sin behandling med antibiotika , kvinnor bör inte sluta ta sin hormonella preventivmedel när de är på amoxicillin . Säkerhetskopieringen preventivmedel borde vara ett hinder barnbegränsning produkt ( t. ex. kondom , svamp eller membran), men det kan inte innehålla någon annan form av hormonella preventivmedel .

Om du inte lyckades använda preventivmedel Backup på Axomicillin

Om du redan har tagit amoxicillin med p-piller och använde inte preventivmedel metod för säkerhetskopiering och det finns en liten risk att ditt hormonella preventivmedel kan ha misslyckats . Fortsätt din kurs preventivmedel , men hålla reda på dina kommande perioden och titta på några symptom på tidig graviditet ( graviditetsillamående, spotting , ömma bröst och trötthet ) .

När ska tala med din läkare

Du bör tala med din läkare om du utvecklar några ovanliga symtom medan du är på amoxicillin och preventivmedel såsom stänkblödning , blödning eller illamående , eller om du börjar uppleva andra associerade symtom med tidig graviditet . Rådgör med din läkare om du upplever en missad tid-du kan behöva ett graviditetstest för att bekräfta om du är gravid innan du fortsätter din hormonella kurs preventivmedel för nästa månad . Du upplever några allvarliga symtom medan du tar amoxicillin såsom kräkningar , utslag eller andningssvårigheter söka vård omedelbart .

Previous:nothing Next:p-piller med höga nivåer av östrogen

Relaterade artiklar


 • ägglossning som det påverkar familjeplanering
 • Yasmin vs Yaz preventivmedel
 • kostnadsfri hjälp för tidig utlösning
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin C
 • Definitionen av impotenta
 • med preventivmedel när du är gravid
 • preventivmetod instruktioner
 • orto EVRA : s biverkningar jämfört med andra p-piller
 • hur man utför hjärt-lungräddning på barn
 • ägglossning & symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com