medicin för att hjälpa kvinnor bli gravid

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-29
För vissa kvinnor skapar infertilitet ett hinder för befruktning . För de kvinnor , bli gravid innebär användning av läkemedel för att bistå i processen . Infertilitet hos kvinnor kan bero på en rad faktorer och användning av mediciner för att hjälpa till med infertilitet är inte användbar i alla typer av infertilitet

Clomiphene

Clomiphene , som säljs under varumärkena av Clomid och Serophene , är ett oralt läkemedel som används för kvinnor med ägglossning sjukdomar som polycystiskt ovariesyndrom, eller kvinnor som inte har ägglossning inte regelbundet . Clomiphene stimulerar hypofysen att frigöra follikelstimulerande hormon , som stimulerar äggproduktion , och lutenizing hormon , som orsakar ägglossning .

Läkare typiskt ordinera 50 mg klomifencitrat i fem dagar , med början den tredje , fjärde eller femte dagen i perioden . Enligt Web MD , kommer 60 till 80 procent av kvinnorna ägglossning efter att ha tagit klomifen , och av dessa kommer 50 procent bli gravid .

humant menopaus gonadotropin

humant menopaus gonadotropin , som säljs under varumärkena Repronex , Pergonal och Metrodin , är en injektionsbehandling som används för kvinnor som inte har ägglossning på grund av en hypofysen som inte fungerar . Om klomifen stimulerar hypofysen för att stimulera ägglossningen , stimulerar hMG direkt äggstockarna . Humant menopaus gonadotropin innehåller både lutenizing hormon och follikelstimulerande hormon .

follikelstimulerande hormon

follikelstimulerande hormon , som säljs under varumärkena Gonal-F , är Follistim , Fertinex och Bravelle , en injicerbara form av follikelstimulerande-hormon . Injicerbara follikelstimulerande hormon används för kvinnor vars ägg kan producera folliklar , men på grund av hormonella problem , gör folliklar inte mogen . Det används för att stimulera hårsäckarna att mogna . Follikelstimulerande hormon är också ofta används för att skapa mutiple folliklar hos kvinnor som ska genomgå in vitro-fertilisering .

Metformin

Metformin , som säljs under namnet Glucophage är ett läkemedel som ökar chanserna att graviditeten hos kvinnor som har polycystiskt ovariesyndrom . Tas oralt , metformin används för att öka ägglossning hos kvinnor vars misstänkt orsak till infertilitet är insulinresistens, som i allmänhet förknippas med PCOS . Metformin minskar insulinresistens , vilket kan stimulera ägglossningen .

Överväganden

Dessa läkemedel kan användas av dem själva eller i kombinationer . En del läkare kommer att försöka en drog för en tid och om graviditet inte uppnås kommer att kombinera droger eller byter till en annan drog .

användning av fertilitetspreparat ökar risken för multiplar spädbarn . Injicerbara hormoner ökar chanserna i snabbare takt än orala läkemedel , såsom klomifen .

Previous:nothing Next:tonåriga bröst tillväxt

Relaterade artiklar


 • manliga symptom på HPV
 • Hur många dagar har levande spermier ?
 • fördelar och nackdelar med vasektomi
 • hur man ska behandla foten smärta hos barn
 • hur länge kan preventivmedel tas ?
 • alternativa preventivmedel
 • naturliga sätt att öka fertiliteten
 • medicin för att hjälpa kvinnor bli gravid
 • inte amoxicillin påverka p-piller ?
 • egenskaper den första dagen i en menstruationscykel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com