p-piller med höga nivåer av östrogen

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-08
Kombination p-piller innehåller syntetiskt östrogen , som kallas etinylestradiol , samt ett syntetiskt gulkroppshormon som samverkar för att förhindra graviditet och reglera menstruationen. Den nivå av östrogen i p-piller varierar från mycket låga ( 20 mikrogram ) till hög ( 50 mikrogram) , och de olika doseringar skapa olika effekter i kroppen . Som regel är lägre nivåer av östrogen i p-piller anses säkrare , men en del kvinnor gynnas av att ta piller med höga östrogennivåer

Typer

P-piller anses ha höga nivåer av östrogen när de innehåller 50 mikrogram av etinylestradiol. Östrogen kan kombineras med olika typer av gestagen , inklusive noretisteron , norgestrel och ethynodiol diacetat . Varumärken med hög östrogen p-piller innehåller Demulen , Necon , Norinyl , Ortho-Novum , Ovcon -50 , Ovral och Zovia .

Funktion

P-piller förhindrar graviditet genom att hämma ägglossningen och orsakar förändringar i livmoderhalsen slem som minimerar kontakten mellan spermier och ägg . Den progestin i p-piller är i första hand ansvarar för att förebygga ägglossning . Östrogen i p-piller stöder tillväxten av livmoderslemhinnan så att blödningar endast uppstår under den tid då placebo piller tas . Kvinnor som upplever genombrottsblödning kan dra nytta av att byta till p-piller med högre östrogen nivåer, medan kvinnor med rikliga menstruationer kan behöva byta till piller med lägre östrogen nivå .

Fördelar

Kvinnor som har kämpat med akne och genombrottsblödning som biverkningar av p-piller kan finna lindring genom att ta p-piller som har högre nivåer av östrogen . Andra preventivmedel biverkningar kan kräva en lägre dos av östrogen eller en annan progestin , så alltid tala med din vårdgivare att lära sig vad som är bäst för din kropp . Perimenopausala kvinnor i riskzonen för osteoporos kan också dra nytta av en hög-östrogen piller eftersom östrogen stöder bentätheten .

allvarliga risker

Alla p-piller är förenade med risk för blodpropp , men p-piller med hög östrogen nivåer medför en högre risk . En ökning av blodsockernivåerna har noterats hos kvinnor som tar hög kontroll östrogen födelse, vilket kan vara farligt för kvinnor som är diabetiker . High-östrogentabletter närvarande också risken för stroke och hjärtinfarkt , särskilt hos rökare eller kvinnor över 35 .

mindre biverkningar

High-östrogen preventivmedel kan orsaka biverkningar såsom uppkördhet, högt blodtryck och huvudvärk . Viktökning, viktminskning , förändrad sexualdrift eller en ökning av flytningar kan också inträffa när du tar p-piller med hög östrogen nivåer. Efter avslutad användning av dessa piller , kan du uppleva en försening i menstruation , kallade post-piller amenorré , som det naturliga hormoner anpassa sig till bristen på syntetiska hormoner.

Previous:nothing Next:penis humant papillomvirus infektion

Relaterade artiklar


 • humana reproduktiva systemet tutorial
 • biverkningar av ovcon
 • Valacyclovir biverkningar
 • humant papillomvirus infektioner
 • icke hormonella preventivmetoder
 • Reproduktionsorgan fakta
 • Hur vet näringsmässiga kraven för ditt barn
 • Hur tuggtobak effekt manlig infertilitet ?
 • Mirena ius vs paraguard koppar spiral
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin D
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com