preventivmedel förmåner

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-16
Förutom det uppenbara nyttan av skydd mot en oönskad graviditet har preventivmedel många andra hälsofördelar . Preventivmedel frisätter hormoner , som styr hur kroppen fungerar . Eftersom olika metoder för födelsekontroll dela samma funktion , fördelarna är desamma oavsett om du tar p-piller , bär plåstret , eller via en vaginalring

huvudsakliga effekter

Även om det kan variera beroende på vilken form eller märke av preventivmedel du använder , är preventivmedel vanligtvis 99 % effektivt för att förebygga graviditet . Genom att släppa östrogen och gestagen , förhindrar preventivmedel kvinnor från ägglossning , vilket innebär att inga ägg produceras för att befrukta .

Andra Fysiska effekter

Eftersom preventivmedel reglerar det reproduktiva systemet , reglerar det också i perioder så att du vet exakt När man ska förvänta sig . De tenderar också att vara lättare , som hjälper anemiska kvinnor som inte har råd förlusten av järn från överskott menstruationsblödningar . Preventivmedel minskar också kramper och andra smärta i samband med menstruationen , såsom muskelvärk och huvudvärk . Premenstruella symptom som humörsvängningar --- brukar kallas PMS --- reduceras också .

biverkningar

Bland de förmåner för födelsekontroll är positiva fysiska biverkningar . Preventivmedel rensar huden genom att minska acne och kan lätta ansiktet och på kroppen så det är inte lika märkbar . Detta är ett resultat av preventivmedel s suppression av testosteron och androgener , som är förknippade med acne och oönskad hårväxt --- men oroa dig inte , preventivmedel kommer inte att påverka lås på huvudet .

Preventivmedel ökar ofta bröst . Vissa användare anser det vara en fördel , men andra hävdar deras bröst är mjuka när de är på preventivmedel , särskilt under de första månadernas användning . Dock kommer brösten att återgå till sin ursprungliga storlek och känner när preventivmedel är stoppad .

skydd

Preventivmedel skyddar mot en rad problem förutom oplanerad graviditet , inklusive cystor på äggstockarna och obekväm bröst klumpar .

Preventivmedel skyddar också sina användare mot äggstockscancer och endometriecancer cancer . Som UWSP University Health Service påpekar, " är skydd mot dessa cancerformer ökar med fortsatt piller användning och tänkte fortsätta i minst 15 år efter-piller användning stoppas . "

Slutligen bidrar preventivmedel förebygga inflammation i lilla bäckenet , vilket kan resultera i infertilitet eller utomkvedshavandeskap .

Alternativ

För att skörda de hälsomässiga fördelarna ovan , måste du ta hormonella preventivmedel . Detta innefattar inte kondomer eller akut preventivmedel , ofta kallad " dagen efter " piller , eftersom dessa metoder inte konsekvent frisätter hormoner i blodet . Hormonella preventivmetoder är p-piller , plåster eller vaginal ring .

P-piller är den vanligaste preventivmedel , men de måste tas varje dag . Plåstret byts en gång i veckan , men vissa kvinnor inte gillar utseendet på den , och dess effekter kan reduceras när plåstret utsätts för starkt solljus . P-ringen sätts in i slidan en gång i månaden , vilket gör den till den mest bekväm metod för kvinnor som är rädda att de kommer att glömma att ta en dag eller vecka dos av hormoner , men det kan också orsaka infektioner i slidan .

Alla tre metoderna ovan --- p-piller , plåstret och ringen --- release östrogen och gestagen och ger samma hälsofördelar . Välja rätt metod för födelsekontroll är en fråga om att välja vad som är bekväm och praktisk för dig .

Previous:nothing Next:skäl för en sen period på preventivmedel

Relaterade artiklar


 • Valacyclovir biverkningar
 • hur du skyddar ditt barns hud i utomhussporter
 • preventivmedel förfaranden
 • Hur vet näringsmässiga kraven för ditt barn
 • Definitionen av det reproduktiva systemet
 • överdosering effekter av ett p-piller
 • hem botemedel mot erektil disfunction
 • humant papillomvirus diagnos
 • penis humant papillomvirus infektion
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin B
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com