preventivmedel myter

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-14
En oväntad graviditet kan vara skrämmande och enerverande . Många gånger sker en oväntad graviditet eftersom mamma var felaktig information om korrekt preventivmetoder . Det är lätt att få dålig information eftersom det finns så många myter som flyter runt . Det är viktigt att stanna utbildade . Enligt Teen vägledning bör du aldrig låta en kille övertyga dig om att om du älskar honom du har sex utan preventivmedel , eller låta honom övertyga dig om att du inte kommer att bli gravid eftersom han är med hjälp av alternativa metoder .

Dra ut

dra ut, eller om återkallelse penis från slidan innan mannen får utlösning , är inte en lämplig form av preventivmedel. Enligt Teen Advisor hemsida , dra ut endast 81 procent till 96 procent effektivare . Många kvinnor tror att om mannen drar ut , kommer spermierna inte kan befrukta ägget . Men män skapa något som kallas pre-ejakulerar . Pre-ejakulat läckor från en mans penis när han blir upphetsad , och pre- ejakulat kan innehålla spermier , vilket kan leda till graviditet .

douching

douching är den handling av sprutande vätska i slidan för att rensa ut den vaginala kanalen . Det är en vanlig myt att använda en douche kommer att förhindra graviditet . Men sprutar vatten , ättika eller andra ämnen i slidan kommer inte bara att inte förhindra graviditet , kan den orsaka svampinfektioner , enligt Teen Advisor . Spermier passerar livmoderhalsen inom några sekunder , så när du använder en dusch , får ägget redan vara befruktade .

orgasmer

med en orgasm är inte nödvändigt att bli gravid . En kvinnas kropp går igenom många förändringar under sex om hon är med glädje i det eller inte , och graviditet kan inträffa även om hon inte har en orgasm .

Sex under mensen

Det är visserligen sant att ha sex under mensen kraftigt kan minska risken för graviditet är det ändå ingen garanti för att du inte blir gravid . Många kvinnor har oregelbundna menstruationer , och ägglossning kan inträffa mycket nära den tid då en kvinna blir hennes period . Spermier kan leva inuti en kvinna i upp till sju dagar , så även om en kvinna har sin tid, kan spermierna att vänta på henne att ägglossning när hennes slut.

Virgin Sex

Du kan bli gravid första gången du har sex . En del kvinnor tror att deras mödomshinna , eller den lilla bit hud sträcker sig över en del av öppningen i vagina , kommer att hindra spermierna från gödande ägget . Men inte bara är mödomshinnan utsträckt under graviditeten , många kvinnor sträcka ut sina mödomshinna innan de ens har sex på grund av sport de spelar eller ridning .

Preventivmedel

Enligt Feministiskt Women's Health Center, piller är 92 procent till 99 . 7 procent effektiva för att förhindra graviditet . Men även med p-piller , många kvinnor är felinformerade . P-piller orsakar inte en snabb viktökning . I själva verket , precis som många kvinnor går ner i vikt samtidigt som preventivmedel som går upp i vikt . Dessutom tror många kvinnor inte de behöver ta p-piller vid samma tidpunkt varje dag . Men om du tar p-piller på rätt sätt och följ instruktionerna exakt , kan p-piller vara mer än 99 procent effektivt för att förebygga graviditet . Det är också viktigt att notera att p-piller inte skyddar mot HIV eller andra sexuellt överförbara sjukdomar och infektioner.

Previous:nothing Next:vad man ska förvänta sig för en erektil dysfunktion tentamen

Relaterade artiklar


 • genitala vårtor diagnos
 • orto EVRA : s biverkningar jämfört med andra p-piller
 • tips för att öka spermier
 • hur länge kan preventivmedel tas ?
 • alternativa behandlingar för erektil dysfunktion
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin D
 • Hur vet jag när jag har ägglossning ?
 • effekterna av dagen- efter-piller
 • sildenafil behandling
 • Reproduktionsorgan fakta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com