ska jag gå från min preventivmedel ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-05
Beslutet av vilken typ av preventivmedel att använda , om någon, är en mycket personlig som drabbar varje kvinna . Från tid till tid kan du tänka din preventivmetod och antingen välja en annan metod eller sluta använda preventivmedel helt och hållet. Även detta beslut kan bestämmas till stor del av din nuvarande omständigheter finns det några saker du kanske vill tänka på när man beslutar om att gå upp dina preventivmedel

Du behöver : .
Vikter

Hälsoproblem

Många preventivmetoder såsom p-piller arbetet genom att förbättra vissa hormonnivåer i kroppen som kan påverka ägglossningen och din livmoderslemhinnan för att förhindra graviditet . Medan många kvinnor äter p-piller utan incidensen , det finns ett antal riskfaktorer som är förknippade med denna typ av preventivmedel . Dessa biverkningar kan vara allt från illamående och kräkningar till viktökning av ökad risk för blodpropp , hjärtinfarkt och stroke . Om du börjar uppleva några hälsoproblem du tror kan vara relaterad till din användning av ett p-piller eller liknande hormon alternerande preventivmedel , skulle det vara en klok idé att stoppa användningen av p-piller och omedelbart kontakta din läkare. Dessutom , om du gör en livsstilsförändring , som börjar röka , kommer det vara klokt att sluta ta p-piller på grund av den ökade risken för en hjärtinfarkt eller stroke .

planerar en familj

Om du och din man är redo att börja försöka få en familj , vill du säkert att sluta använda din preventivmetod . Det kommer också att vara en god idé att besöka din gynekolog för en före graviditeten hälsoundersökningar där du kan ställa frågor och få några användbara tips om befruktningen . Slutligen , förutom att stoppa preventivmedel du kommer att vilja göra kloka livsstilsval som leder till graviditet och börja ta en pre-natal vitamin .

alternativa metoder

Ibland kan en kvinna väga henne alternativ preventivmedel och beslutar att använda en alternativ metod för att förhindra graviditet . Om detta är något du funderar på, se till att du helt forskning dina alternativ metod innan bytet . Till exempel är användning av kondom ett alternativ till att ta ett piller , men det finns en ökad risk för graviditet vid användning av kondomer som du kommer att vilja vara medvetna om . När du är bekväm att göra en förändring och har talat med din läkare och make om ditt beslut , bör det vara bra att göra det .

Previous:nothing Next:födelsekontroll kalender metod

Relaterade artiklar


 • hur att mata ditt barn tillräckligt med kalcium
 • övningar och gratis tips för att öka din penis storlek
 • hur man gör färska barnmat på vintern
 • kvinnliga STD symtom
 • egenskaper den första dagen i en menstruationscykel
 • korrekt genitala hygien
 • biverkningar av bicillin
 • Hur länge kan jag vänta med att ta plan B ?
 • livsmedel som behandlar impotens
 • hur man ska behandla ett barn som inte kan behålla maten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com