statistik om preventivmedel effektivitet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-06
Preventivmetoder inkluderar receptbelagda piller , injektioner och enheter barriär samt över disk metoder såsom kondomer . Syftet med någon form av preventivmedel är att förhindra oplanerade graviditeter , men många metoder skyddar inte mot risken att smittas av sexuellt överförbara sjukdomar (STD ) såsom herpes eller HIV . Ingen form av preventivmedel , förutom att avstå från samlag , anses 100 procent effektivt, enligt den federala regeringen

P-piller

P-piller , när de tas på rätt sätt , är formulerade för att förhindra att kvinnans äggstockar från att ge ut ägg som är nödvändiga för utformning , enligt MedlinePlus . I USA så preventivmedel är endast tillgänglig med recept från läkare och har risken för biverkningar såsom oregelbundna blödningar , viktökning och huvudvärk . P-piller anses 92 till 99 procent effektivare , enligt Centers for Disease Control ( CDC. )

kondomer för män

Man kondomer bärs på penis som ett hinder för att hålla sperma ur en kvinnans vagina , och kan också vara effektiva för att minska risken att smittas av sexuellt överförbara sjukdomar, enligt MedlinePlus . I USA , är män kondomer säljs över disk på apotek , mataffärer och bensinstationer . Man kondomer är 85 till 98 procent effektiv som en metod för födelsekontroll , enligt CDC .

Membran och livmoderhalscancer Kepsar

Diafragma och livmoderhalscancer mössor sätts in i en kvinnas underliv i ett försök att blockera livmoderhalsen , enligt CDC . Dessa finns endast av recept från läkare och är skräddarsydda för att passa varje kvinna . Blockering livmoderhalsen hindrar spermier från befrukta några ägg som förhindrar graviditet när membranet eller keps bärs på rätt sätt . Denna typ av barriärmetoder finns 84 till 94 procent effektiv som preventivmedel .

Spermiedödande medel

Spermiedödande medel är over-the-counter födelsekontroll metoder som fungerar bäst när den kombineras med en manlig kondom , pessar eller livmoderhals mössa , enligt till CDC . Denna typ av preventivmedel finns i ett antal former , inklusive gel, krämer , filmer , stolpiller och tabletter . De bör sättas in i kvinnans vagina ungefär en timme innan samlag och arbeta för att döda spermier så att den inte befrukta kvinnans ägg . Spermiedödande medel används ensamma är cirka 71 till 82 procent effektivare .

progestin Injektioner

progestin är en av hormonerna i p-piller och kan ges av en läkare som en injektion i en kvinnas arm eller skinkor för att förhindra graviditet , enligt CDC . Skottet måste ges var tredje månad för att uppnå maximal effektivitet och kan ha vissa biverkningar såsom oregelbundna blödningar under och mellan menstruationerna . Progestin injektioner är ungefär 97 till 99 procent effektiv som preventivmedel .

Previous:nothing Next:HPV -vaccin lagar

Relaterade artiklar


 • farorna med p-piller
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade i högstadiet
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • biverkningar av Mirena
 • HPV -vaccin lagar
 • födelsekontroll kalender metod
 • livsmedel som behandlar impotens
 • genitala vårtor diagnos
 • egenskaper den första dagen i en menstruationscykel
 • kan jag bli gravid utan ägglossning ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com